Babacan'dan Erdoğan'a: Parti, belediye hatta daire başkanlığı yapmaktan Cumhurbaşkanlığına vakit bulamıyor

Partisinin Kırıkkale İl Kongresi'nde konuşan Babacan, partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin iflas ettiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1'nci Olağan Kırıkkale İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesine ilişkin yorumda bulunan Babacan, "Şahtı, şahbaz oldu' derler ya... Fiili kötü yönetim yetmedi, tek kişinin ağzına bakmak kurumsallaştı. İl Kültür Müdürünü, partisinin gençlik kolları başkanını o atıyor; Merkez Bankası para politikasını o dikte ediyor; çay fiyatını o belirliyor" dedi.

Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin iflas ettiğini söyleyen Babacan, "Bu yeni sistem Cumhurbaşkanlığı makamını yok etti. Şu an o koltukta oturan kişi; parti genel başkanlığı, belediye başkanlığı, hatta genel müdürlük, daire başkanlığı yapmaktan Cumhurbaşkanlığı yapmaya vakit bulamıyor" diye konuştu.

"Kime güvenip devir teslime gelmiyorsun?"

Babacan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim törenine Berat Albayrak'ın katılmamasını da eleştirerek, "Bir müsteşar değişse devir teslim olurdu. Şimdi görevi bırakan bakan kime güvenip de gelmiyor devir teslime? Hala "arkam sağlam" diyor. Demek ki bu milletin gözünün içine bakacak yüzleri yok" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün "Yargı dosyaya, vicdanına, hukuka ve Anayasa'ya bakar" sözlerine de tepki gösteren Babacan, "Senelerdir yargıya talimat veren bir hükümet yokmuş gibi, ilgili bakan hakimlere "Anayasa'ya bağlı kalın" demiş. İşin en başındaki kendisini Anayasa'yla bağlı hissetmiyor" dedi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU