Küçükçekmece Belediyesi’nden “Parkta PKK sembolü” iddiasına yanıt: Rehberimiz; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’tür

Küçükçekmece'de yenilenen çocuk parkında kullanılan görsellerin PKK sembollerini andırdığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Belediyeden açıklama geldi

Küçükçekme'cedeki Atatürk Parkı'nda kullanılan sembol tartışa yaratmıştı, belediyeden açıklama yapıldı / Kolaj: Independet Türkçe

Küçükçekmece’de Atatürk Parkı'nda PKK’nın kullandığı sembollere benzeyen bazı görsellerin tespit edilmesinin ardından konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Belediyeden konuyla ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Küçükçekmece Belediyesi’nden yapılan açıklamada, belediye başkanı Kemal Çebi’ye yönelik asılsız iddiaların üzüntüyle izlendiği belirtilerek “Atatürk Parkı’nı çocuklarımızın daha sağlıklı ve iyi şartlarda bir parka sahip olması için tamamladığımız beş farklı oyun istasyonundan oluşan çalışma belli çevreler tarafından kasıtlı olarak farklı algılanmış, yorumlanmış ve hassasiyeti olan vatandaşlarımız manipüle edilerek kin ve düşmanlığa sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen talepler sonrasında söz konusu park tasarımları kaldırılmış ve ilgililer hakkında soruşturmalar başlatılmıştır” denildi.

Belli bir emirle hazırlandığı öne sürülen eleştirilerin hakaret boyutuna vardığının belirtildiği açıklamada, soruşturma ile ilgili sürecin Küçükçekmeceliler ve kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacağı bildirildi.

cebi.jpg
Açıklamada Küçükçekmece Belediyesi'nin 10 Kasım ve milli bayramlarda yaptığı birçok etkinliğe ilişkin de bilgi verildi / Fotoğraf: İHA

 

"Belediyemizin herhangi bir yasa dışı örgütü desteklemesi söz konusu değildir"

Küçükçekmece Belediyesi'nin 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve milli bayramlarda yaptığı birçok etkinliğe ilişkin de bilgi verilen açıklamanın devamında ise, “Bilinmesini isteriz ki, Belediyemizin herhangi bir yasa dışı örgütü ya da milletimizin birliğini, bütünlüğünü tehlikeye atacak herhangi bir yapılanmayı desteklemesi söz konusu değildir. Milli bayramlarımızda ilçenin her yerini kırmızı beyaz ile donatan, ilçemizde yaşayan işçiye, memura, muhtara, esnafa, ev hanımına “Cumhuriyet Benim” dedirten Belediyemizden ve Belediye Başkanımız Kemal Çebi’den hangi yüz ile bayrak düşmanı çıkarmaya çalışıyorsunuz?” ifadeleri kullanıldı.

“Rehberimiz; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’tür"

“Küçükçekmece Belediyesi olarak rehberimiz; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’tür “ denilen açıklamada şu  ifadelere yer verildi:

 “31 Mart 2019 Yerel Seçimleri sonrası, büyük zaferle Küçükçekmece Belediye Başkanı olan Sayın Başkanımız Kemal Çebi’nin, belediyeye adım attığı ilk gün binaya astığı Türk Bayrağı, bir gün bile kaldırılmamış, ilk günkü gibi dalgalanmaya devam etmektedir. Küçükçekmece Belediyesi olarak rehberimiz; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’tür, Şerife Bacı’dır, Kara Fatma’dır, Halime Çavuş’tur, Gördesli Makbule’dir ve Tayyar Rahmiye’dir! Bize bayrak düşmanı diyenlere soruyoruz sizin rehberiniz kimdir?”

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU