Trump'ı eleştireyim derken Hitler'i öven psikiyatr büyük tepki çekti

Lee tepki üzerine paylaşımını silse de bu kez Trump'ın "7 milyar kişi için oluşturabileceği tehdide" dair imada bulundu

Yale Üniversitesi'nden psikiyatr Lee, tartışma yaratan ifadelerine açıklık getirmeye çalıştı (bandylee.com)

ABD'de CNN ve MSNBC yayınlarına da çıkan psikiyatr Dr. Bandy Xenobia Lee, paylaştığı tweet'te Başkan Donald Trump'ı hedef alan bir değerlendirme yapmak isterken Nazi lideri Adolf Hitler'den övgüyle bahsedince tepki çekti.

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Hukuk ve Psikiyatri bölümünde görevli olan Lee, "Donald Trump bir Adolf Hitler değil. Hitler en azından taraftarlarının günlük yaşamını iyileştirdi, disipline sahipti ve taraftarlarının saygısını kazanmak için kendisinden daha fazlasını istedi. Aynı patolojide bile yetkinliğin farklı dereceleri vardır" ifadesini kullandı.
 


Lee daha önce de Trump hakkında bazı psikolojik teşhisler koymuştu ancak ABD Başkanı'nı hedef alan son mukayesesi nedeniyle eleştirilerin hedefi haline geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fox News'un haberine göre tepkiler üzerine paylaşımını silen ancak ifadeleri nedeniyle özür dilemeye yönelik bir açıklama yapmayan Lee, "Tamam. Bu paylaşımı birçok insanı üzdüğü için kaldırdım. Yaptığım açıklama, Adolf Hitler'in zulmünü küçümsemekle DEĞİL, Donald Trump'ın taraftar sayısını korumak için ne kadar az şey yapmasına inandığıyla ilgiliydi" diye yazdı.

Paylaşımının devamında, tarihteki benzerliklere bakıp onlardan ders çıkarılmaması halinde bu tür olayların tekrar edebileceğini söyleyen Lee, "Bunları 11 milyondan fazla insanı kaybetmiş olmamızın acısıyla söylüyorum, onların yaşadıklarını küçümsemek için değil (mevcut durumda, aklı başında bir şekilde düşünecek olursak, abartmıyorum risk altında 7 milyar insandan bahsediyoruz)" yorumunu yaptı.


Independent Türkçe, Fox News

DAHA FAZLA HABER OKU