Trump destekçilerinin oluşturduğu konvoy, seçmenlerin oy vermesini engelledi

Oy verecek kişiler polisi arayıp konvoyun seçim yasalarını ihlal ettiğini söyledi

ABD'nin bazı bölgelerinde Trump destekçileri araçlarla konvoy oluşturdu (AP)

ABD'de Başkan Donald Trump'ın destekçilerinin oluşturduğu büyük bir konvoyun pazar günü öğleden sonra Kaliforniya eyaletinin Temecula şehrinde oy verme merkezine giden bir yolu kapattığı ve seçmenlerin polisi aramak zorunda kaldığı belirtildi.

Trump taraftarları şehrin spor parkında toplanmadan önce pazar günü öğleden sonra Riverside County boyunca yaklaşık 96 kilometrelik bir geçit gösterisi düzenledi.

Ancak Los Angeles Times'a göre kalabalık grup ve onların araçları, oy verme merkezinin de bulunduğu bir alana erişimi engellerken, olay bazı seçmenlerin, gözdağı olarak yorumlanan bu davranışı yetkililere şikayet etmesine yol açtı. 

Riverside County adına açıklama yapan sözcü Brooke Federico gazeteye gönderdiği bir e-postada şu ifadeleri kullandı:

Otopark alanına ve seçmen destek merkezine erişimin açık olmasını sağlamak adına kolluk kuvvetlerine haber verildi.

Şerif Departmanı meseleye müdahale edip  otopark alanına ve seçmen destek merkezine erişimi açtı.

Bir Twitter hashtag'i aracılığıyla bir araya gelen Trump destekçilerinin oluşturduğu konvoy, Trump yanlısı afişler ve ABD bayraklarıyla donatılmış pikaplar ve diğer araçlarla bölgeyi turladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tezahüratlar atan 4 binden fazla Trump destekçisinden oluşan grup, sonuç olarak şehirdeki Temecula Halk Eğlence Merkezi binasında bulunan oy verme yerinin yakınlarındaki Ronald Reagan Spor Parkı'nda toplandı.

Riverside County Şerif Departmanı'ndan Yüzbaşı Zach Hall, polisin şu ana kadar kimseyi tutuklamadığını ama telefonla arayıp oy verme merkezinin görüş alanına giren afişlerin seçim kurallarını ihlal ettiğini öne süren seçmenlerden gelen şikayetlerin kayda geçirildiğini söyledi. 

Kaliforniya eyalet yasası oy verme merkezlerinin etrafında 100 metrelik bir alanda herhangi bir seçim faaliyeti yürütülmesini yasaklıyor.

Bununla birlikte polis, Trump destekçilerinin seçmenlerle aralarındaki mesafeyi koruduğunu söyleyen seçim görevlileriyle görüştüklerini de aktardı.

Trafikte yaşananlarla ilgili konuşan Hall, "Bizi hazırlıksız yakaladılar. Birçok trafik sorunumuz oldu. Buradaki altyapı açıkçası böyle bir trafiğe göre tasarlanmamıştı" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU