"Trump için Yahudiler" konvoyu New York'u birbirine kattı

Olaylar sırasında bölgeden geçen Trump’ın avukatı Giuliani’nin aracının camları kırıldı

ABD'de Başkan Donald Trump'ı destekleyen Yahudilerin oluşturduğu Jews for Trump (Trump için Yahudiler) grubunun konvoyunun geçişi sırasında Trump yanlıları ve karşıtları arasında arbede yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York'un Manhattan ve Brooklyn bölgelerinde, Jews for Trump üyelerinin dün akşamüstü yüzlerce araçlık gövde gösterisi, Trump karşıtlarının protestolarına neden oldu. Çok sayıda kişinin, ABD bayraklarıyla ve Trump 2020 afişleriyle süslenmiş araçlara yumurta ve taş attığını, arabalardaki afişleri parçaladığını gösteren görüntüler sosyal medyada yayıldı.  

Olaylarda, iki grup arasında kavga çıkarken Times Meydanı'nda polisin kavga edenleri göz altına aldığı görüntüler de sosyal medyaya yansıdı. Trump karşıtları diğer gruba "Faşistler" diye bağırırken diğerleri de "New York sizden nefret ediyor" sloganları attı. New York polisi, 7 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Giuliani'nin aracının camları kırıldı

Olaylar sırasında aracıyla bölgeden geçen Trump'ın avukatı Rudy Giuliani'nin de Başkan'ı protesto eden göstericilerin hedefi olduğu belirtildi. Giuliani'nin içinde bulunduğu aracın camlarının atılan taşlarla parçalandığı görüldü.

Olayın ardından basına konuşan Giuliani, "Bu olayla ilgili insanlara kimi seçeceklerini soracak bir kampanya reklamı hazırlatmak isterdim. Bu iki lafı bir araya getiremeyenler mi, yoksa Donald Trump'ı desteklediklerini söyleme hakkını kullanmak dışında bir şey yapmayan bu nazik Yahudiler mi?" dedi.


Independent Türkçe, AP, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU