Arap ülkelerinden İzmir için taziye mesajı

10’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği İzmir depremi için Suudi Arabistan, Irak, Katar, Umman ve Kuveyt taziye mesajı yayınladı

Arama kurtarma ekipleri, İzmir'deki depremde yıkılan bir binanın enkazında kalanları kurtarmaya çalışıyor / Fotoğraf: AP

Arap ülkeleri, İzmir'de 6,6 şiddetinde meydana gelen deprem için taziye mesajı yayınladı.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı İzmir'deki deprem nedeniyle derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin batısında Ege Denizi'nde meydana gelen deprem sonucu hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için acil şifa diledi.

Deprem nedeniyle Suudi Arabistan yönetimi ve halkının derin üzüntü duyduğu ifade edilen açıklamada bakanlık, Türkiye'nin yanında olduklarını aktardı.

Umman

Umman Resmi Haber Ajansı'na (ONA) göre, deprem sonrası Umman Sultanı Heysem bin Tarık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajlarını iletti.

Kuveyt

Kuveyt resmi haber ajansına göre ise Kuveyt Emiri Navaf el-Ahmed el-Cabir, Veliaht Prens Meşal el-Ahmed el-Cabir el-Sabah, Başbakan Sabah Halid el-Sabah, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a deprem nedeniyle taziyelerini iletti.

Filistin

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İslami Cihad Hareketi'nden yapılan açıklamada, deprem sonrası yaşanan kayıplar nedeniyle taziye yayınlanırken, Türkiye'nin yanında oldukları mesajı verildi.

Açıklamada, İslami Cihad Hareketi'nin deprem için gerekli yardıma hazır olduğu belirtildi. Hareketin sözcüsü Davud Şehab, "Türkiye'nin depremin etki ve yankılarından hızlı bir şekilde kurtulacağından ve Allah'ın yardımıyla her türlü üstesinden gelebileceğinden eminiz" açıklamasında bulundu.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım ise, "İzmir'deki deprem nedeniyle Türkiye ile dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz" dedi.

Kasım, "Depremde hayatını kaybedenlerin ruhlarına rahmet, yaralılar için acil şifalar temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Irak

Irak'ın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Bağdat'ın depremzedelere yardıma hazır olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Sahil kenti İzmir ve çevresini vuran depremin ardından dost Türk halkıyla dayanışma içerisindeyiz" denildi.

Katar

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde, deprem nedeniyle taziyelerini dile getirdi.

Resmi Twitter hesabından paylaşımda da bulunan Hamad, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığım telefon görüşmesinde İzmir depreminde hayatını kaybedenler için taziyelerimi dile getirdim. Katar halkı olarak Türk halkına seslenerek, yaralılara acil şifalar dileriz. Bu acı felakete karşı onlarla birlikte durduğumuzu dile getirdim" dedi.

 

Ürdün

Amman ise "deprem nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve halkına en içten taziyelerini ilettiğini" açıkladı.

Ürdün Dışişleri ve Göçmen İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu acı verici kayıpta Krallık, kardeş Türkiye Cumhuriyeti halkıyla dayanışmasını yinelemektedir" denildi.

İİT

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İzmir'de 6,6 şiddetinde meydana gelen deprem için taziye mesajı yayınladı.

İİT'nin internet sitesinde yayınlanan taziye mesajında, İİT Genel Sekreterliği'nin, Türkiye'nin batı kesimindeki Ege denizinde meydana gelen deprem sonucu İzmir'de çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesi ve yaralanmasından dolayı üzüntü duyduğu belirtildi.

Mesajda, söz konusu depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerinde bulunuldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU