8. yaşını kutlayan HDP'ye Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'ndan mesaj

İmamoğlu mesajında "Daha adil ve eşit bir İstanbul için çıktığımız yolculukta adaletsizliğe ve haksızlığa karşı demokrasiden yana iradesini ortaya koyan tüm partililerinize bir kez daha teşekkürlerimi sunarım" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Twitter / @SYKPgenelmerkez

Halkların Demokratik Partisi (HDP) bugün kuruluşunun 8. yılını kutladı.

Bostancı Gösteri Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlik yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri gölgesinde yapıldı. Etkinliğe HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile birlikte birçok vekil ve partili katıldı.

Kutlama töreninde eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figan Yüksekdağ ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gönderdiği mesajlar okundu.

Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle:

Partinizin kuruluşunun 8’inci yıldönümü kutlamasına davetinize çok teşekkür ederim. Adalete olan özlemimizin giderek arttığı bu günlerde ülkemiz demokrasisine katkı sunacağınız çalışmalarda başarılar diliyor, kuruluş yıldönümünüzü kutluyorum. Sizin nezdinizde tüm parti yöneticilerine, üyelerinize ve katılan tüm konuklara selam ve saygılarımı sunarım.

Ekrem İmamoğlu da şu mesajı gönderdi:

Sayın Pervin Buldan, Sayın Mithat Sancar,

Halkların Demokratik Partisi’nin 8’inci kuruluş yıl dönümü sebebiyle hem sizleri hem de HDP’ye gönül vermiş tüm partililerinizi yürekten kutluyorum. Daha adil ve eşit bir İstanbul için çıktığımız yolculukta adaletsizliğe ve haksızlığa karşı demokrasiden yana iradesini ortaya koyan tüm partililerinize bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. Bu vesileyle barışı ve kardeşliği büyütmekten asla vazgeçmeyeceğimizin bir kez daha altını çiziyor, tüm katılımcılara en içten selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Demirtaş: İyi ki varsın HDP

Edirne Cezaevi'nden mesaj gönderen Selahattin Demirtaş mesajında "Sen bir pırlantasın HDP. İyi ki varsın. Sana ne derlerse desinler sen iyi ki varsın HDP" dedi.

Kandıra Cezaevi'nden mesaj gönderen Figen Yüksekdağ da "Sen bizim sesimizsin HDP, iyi ki varsın" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU