Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs grip üzerinden yayılırsa salgınla baş etmek daha da zorlaşacak

Koca, sonbahar ve kışın koronavirüs için fırsat ayları olacağını ifade etti

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına ilişkin olarak, “Kapalı alanlarda virüsün yayılım imkanı genişleyecek çünkü mesafeyi kontrol etmekte daha fazla zorluk çekeceğiz” dedi.

“Özetle sonbahar ve kış, koronavirüs için fırsat ayları olacak” diyen Koca, “Mevsimsel grip vakalarını buna eklerseniz, işin ciddiyeti ortaya çıkar. Grip virüsü de tıpkı koronavirüs gibi solunum yoluyla bulaşmaktadır. Şayet koronavirüs grip üzerinden yayılırsa salgınla baş etmek daha da zorlaşacaktır. Aynı tedbirlerle ikisinden de korunabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erzurum, Ağrı, Erzincan, Kars, Bingöl, Iğdır, Tunceli ve Ardahan il sağlık müdürleri, saha koordinatörleri, kamu hastaneleri başkanları, halk sağlığı başkanları ve hastane başhekimleriyle değerlendirme toplantıları gerçekleştirdi. Bakan Koca, toplantıların ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Yüz yüze eğitime geçmekten yanayız"

Kovid-19 vakaları hakkında, "Bir ay öncesine kıyasla yayılımın önünü kestik fakat bu başarıyı İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş, Denizli gibi şehirlerde de göstermeliyiz" diyen Koca, "İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş, Denizli'deki artış elbette tüm Türkiye için risktir. Erzurum'dan bu kentlerin sakinlerine sesleniyorum. Esas olan sizin maskenizi takmanız, sosyal mesafe kuralına uymanızdır. Salgının önü ancak yeni bulaşmalar önlenerek kesilir. Bize yardımcı olun, virüsün size bulaşmasına izin vermeyin" ifadelerini kullandı.

Koca, "Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime geçmekten yanayız" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU