Emniyet Genel Müdürlüğü'nden "FETÖ taktiğiyle sınav" açıklaması: Bu, teşkilatımız açısından kabul edilemez bir iftiradır

Görevde yükselme sınavının Büro Memur Sen tarafından hazırlandığı iddialarına ilişkin açıklama yapan EGM, "Adı geçen gazete FETÖ zihniyetiyle teşkilatımıza iftira atıp yalan haber üretmektedir" dedi

Fotoğraf: AA

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 28 Kasım'da gerçekleştirilecek "Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği" sınavı ile ilgili olarak, Cumhuriyet gazetesi'nde yayınlanan "FETÖ taktiğiyle Emniyet Sınavı" haberine ilişkin açıklama yaptı.

Cumhuriyet gazetesi söz konusu haberde, EGM tarafından düzenlenecek görev yükselme sınavının, hükümete yakın Memur-Sen'e bağlı Büro Memur Sen'in hazırladığını iddia etmişti.

Haberde kaynak olarak da, Aydın Nazilli Emniyet Müdürlüğü'nde sivil memur olarak görev yapan Mustafa Acartürk'ün, sosyal medya hesabından paylaştığı şu duyuru gösterilmişti:

Arkadaşlar, konular nasıl belirlendi? Sınav konularının belirlenmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Büro Memur-Sen'e bilgi notu sunması için resmi yazı gönderdi. Türkiye genelinde Büro Memur-Sen'in Emniyet üyeleri, şube başkanı, şube başkan yardımcıları ve ileri gelen temsilcilerinden oluşan bir ekip telekonferans yöntemi ile bir araya geldi. EGM’nin istediği bilgi notunun içeriğini doldurduk. Cemal Üstün, Muhammet Doğan, Mehmet Ümit Uğur 7-8 kişi idik. Diğer arkadaşlarım aklımda değil. Bu çalıştayda yazmış olduğumuz konu başlıkları nihai şekli BMS tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne üst yazı ile gönderildi. Ve bu çalıştaydaki konular EGM tarafından olduğu gibi tasdiklenmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü ekstra bir konu dahi koymamış. Bir konuyu dahi çıkarmamıştır. Sadece mesleki alan bilgisi sorularını EGM eklemiştir. Size sağda solda ne anlatıyorlar bilmiyorum. Saygılarımla!

"Bu teşkilatımız için kabul edilemez bir iftiradır"

EGM'den yapılan yazılı açıklamada ise söz konusu iddialar yalanlandı.

İddiaların "teşkilat açısından kabul edilemez bir iftira" olarak nitelendiği açıklamada şunlar kaydedildi: 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 28 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı ile ilgili olarak, 16 Ekim 2020 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan "FETÖ taktiğiyle Emniyet Sınavı" başlıklı haberde, "sınav sorularını hükümete yakın Memur-Sen'e bağlı Büro Memur Sen'in hazırladığı" iddia edilmiştir.

Bu, teşkilatımız açısından kabul edilemez bir iftiradır. Kahramanca mücadele eden, terör, asayiş, uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı, siber suçlar organize suçlar, trafik ile tarihin en büyük ve en başarılı sonuçlarını üreten emniyet teşkilatımıza FETÖ artığı bir zihniyetle iftiralar atan, yalanı ve yalancılığı meslek edinen, sözde gazetecilik yaptığını iddia edenler, her fırsatta tarihi ve köklü teşkilatlarımızı hedef almaktadır

"Adı geçen gazete FETÖ zihniyetiyle teşkilatımıza iftira atıp yalan haber üretmektedir"

EGM tarafından bahse konu haber hakkında yapılan açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Teşkilatımız uzun yıllardır yapılamayan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavının heyecanını yaşamaktadır. Bu konuda uzun zamandan beri bir hazırlık yapılmış ve salgın nedeni ile akamete uğramıştır. Ancak, tüm şartlar zorlanarak Polis Akademisi Başkanlığı birçok üniversite ile görüşmüş ve nihayetinde akademik olarak soruların hazırlanması hususunda Başkent Üniversitesi’ne sorumluluk verilmiştir. Sorular, Başkent Üniversitesi tarafından bu tip sınavların usulüne uygun hazırlanmaktadır. Herhangi bir sendika ile yazışma, paylaşım veya istişare yapılması söz konusu değildir.

Ancak adı geçen gazete, haberi "FETÖ taktiğiyle Emniyet Sınavı" diyerek FETÖ zihniyetiyle teşkilatımıza iftira atıp yalan haber üretmektedir. Elbette ki, memuriyetteki tüm yükselme sınavlarında olduğu gibi sınava gireceklere konu başlıkları bildirilmektedir. Aksi durum, akla mantığa hakkaniyete ve sınav usulüne aykırıdır. Yoksa, sınava girecekler hangi alanda nasıl hazırlık yapıp sınava gireceklerdir. Tüm Ülkemizde ve görev verilen sınırlarımızın dışında fedakârlıkla görev yapan, 24 saat gazete binalarının önünde güvenlik için bekleyen teşkilatımıza yapılan bu ithamın kabulü mümkün olmayıp, söz konusu haber ile ilgili de suç duyurusunda bulunulacaktır.

Söz konusu iddiaların kaynağı olarak gösterilen memur hakkında da işlem yapıldığının belirtildiği açıklamada, "Bu iftiraya zemin hazırlayan, hiç bir dayanağı olmadan böyle bir bilgisi varmış gibi hareket eden ve rol kapmaya çalışan, sosyal medyayı bilgisizce kullanırken kendi arkadaşlarına ve içinde bulunduğu teşkilata iftira atılmasına imkan sağlayan ilgili memur da görevden uzaklaştırılmıştır" denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU