George R. R. Martin’in Game of Thrones yapımcılarını şoke ettiği üç detay

Game of Thrones geçen yıl tartışmalı biçimde sona ermişti

Yazar, Hodor'un ölümünün dizi ve kitapta nasıl farklı biçimde işlendiğini de anlatmıştı (HBO)

Game of Thrones evreninin yaratıcısı George R. R. Martin, dizinin yapımcıları daha önce David Benioff ve D. B. Weiss’a söylediği ve onları şoke eden spoiler’ları açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizi, yapımın başladığı dönemde yayımlanan ve Buz ve Ateşin Şarkısı (Song of Ice and Fire) serisinin henüz yazılmamış bölümlerine dair epey değişiklik yapmış, dizinin yapımcıları kitaplar tamamen bitmediği için genel hatlarıyla hikayeye sadık kalmaya çalıştıklarını belirtmişti. Martin, 2013’te Benioff ve Weiss’la üçüncü sezonun yayımlanmasının ardından oturup hikayenin nasıl sonlanacağına dair konuştuklarını ve onlara şoke eden detayları anlattığını belirtiyor.

Screen Rant'in haberine göre James Hibberd’ın yeni kitabı Fire Cannot Kill a Dragon: Game of Thrones and the Official Untold Story of the Epic Series’de (Ateş Ejderhayı Öldüremez: Game of Thrones ve Destansı Dizinin Anlatılmamış Resmi Hikayesi) Martin şu ifadelerle hangi detayları aktardığını belirtiyor:

Benim için kolay olmadı. Kitaplarımı vermek istemedim. Kitaplarımın sonuna dair konuşmak kolay değildi. Her karakterin farklı bir sonu vardı. Kimin Demir Tahta çıkacağını, Hodor’u ve 'hold the door’' (kapıyı tut) detayını ve Stannis’in kızını yakma kararını söyledim.

Dizinin son sezonu aceleye getirildiği gerekçesiyle hayranlardan çok ciddi eleştiriler almış,  Benioff ve Weiss topa tutulmuştu. Hayranların pek çoğu dizinin son sezonunun yeniden çekilmesini talep ederek imza kampanyasına katılmıştı.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU