Radamel Falcao: Kariyerimin sonuna yaklaştığımın farkındayım

Galatasaraylı Radamel Falcao, yaşadığı tecrübelerin ardından futbolunun daha dolu olduğunu belirterek, "Artık tamamlanmış bir Falcao'yum" dedi

Radamel Falcao / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın Kolombiyalı futbolcusu Radamel Falcao, milli takım kampında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Falcao, Türkiye'de geçirdiği süreç ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Ligi'nde geçirdiğim zamanı pozitif buluyorum. Zamanla her şeyi öğrendim. Futbolla ilgili değişik duyguları var. Yakaladığım şansları değerlendirmeye çalıştım ve goller de attım.

9 numara pozisyonunda oynarken daha efektif bir oyuncu dile getiren Kolombiyalı golcü, "Modern futbolda artık forvetler daha fazla hareket etmek zorunda. Yanımda bir forvetle birlikte daha rahat olabiliyorum çünkü hareketlilik artıyor. Şu anda, ben daha tamamlanmış bir Falcao'yum" değerlendirmesinde bulundu.

"Kariyerimin sonuna yaklaştım"

Futbolda son dönemde kazandığı tecrübelerin ardından futbol anlamında daha dolu hissettiğini dile getiren yıldız isim, şöyle konuştu:

Artık daha komple bir futbolcu oldum. Kendi uzmanlık alanımın üzerine çalışıyorum, bu da ceza alanına yakın, kalenin önünde olmamı gerektiriyor.

Milli takım kampına katıldığı için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyleyen Kolombiyalı futbolcu, "Futbola başladığımda milli takımda bu kadar kupa için mücadele edebileceğimi hayal edemezdim. Kariyerimin sonuna yaklaştığımın farkındayım ve her idmandan zevk alıyorum" şeklinde görüş belirtti.

488 maçta 285 kez fileleri havalandırdı

Geçen sezon başında Monaco'dan Galatasaray'a transfer olan Radamel Falcao, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle sıkça eleştirilmişti.

Sarı-kırmızılı formayla 27 kez sahaya çıkan deneyimli golcü, 14 gol ve 2 asistlik katkı sundu.

Profesyonel kariyerinde 488 maçta forma giyen Falcao, 285 gol ve 53 asistlik performans sergiledi.

Kolombiya Milli Takımı ile 89 maça çıkan yıldız oyuncu,34 gol üretti.

34 yaşındaki Falcao'nun Galatasaray ile sözleşmesi 30 Haziran 2022'de sona eriyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU