CHP Sözcüsü Öztrak: Ermenistan'ın bölge barışını tehdit eden tutumunu kabul edemeyiz; bu, terördür

Öztrak, Ermenistan’ın uluslararası hukuka aykırı olarak Azerbaycan ile ateşkesi bir kez daha bozduğunu ve sivilleri hedef aldığını belirterek Ermeni askerlerin bölgeden çekilmesi gerektiğini kaydetti

Fotoğraf: AA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına “Ermenistan'ın bölge barışını tehdit eden bu tutumunu kabul edemeyiz. Bu uluslararası hukukun açık ihlalidir, bu terördür” sözleriyle tepki gösterdi.

Öztrak partisinin MYK gündemi ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ermenistan’ın uluslararası hukuka aykırı olarak Azerbaycan ile ateşkesi bir kez daha bozduğunu ve sivilleri hedef aldığını belirten Öztrak, “Meselenin uluslararası hukuk zemininde çözümü için Azerbaycan'a her türlü desteği vermek zorundayız. Ermenistan daha önce işgal ettiği bölgelerden askerlerini geri çekmelidir. Yaşanan saldırıda şehit olan Azeri kardeşlerimize rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. CHP olarak kalbimiz, dualarımız ve desteğimiz Azeri kardeşlerimiz ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile beraberdir” dedi. 

“TBMM'yi milli meselelerin çözüm adresi haline getirin”

AK Parti hükümetlerinin 18 yıldır Türkiye’yi yönettiği ve bu süreçte cumhuriyeti kuran kadrolarla kavga etmekten bıkmadığını ifade eden Öztrak, “Ülkemizi dış politikada içine düşürdüğünüz ateş çemberinden nasıl çıkaracağınıza kafa yorun. TBMM'yi milli meselelerin çözüm adresi haline getirin” dedi.

“Kobane” soruşturması

Kobane olayları hakkında HDP’lilere yönelik gerçekleştirilen operasyona da değinen Öztrak, “Saray 6 yıl önceki Kobane olayları üzerinden HDP'ye gözdağı vermeye çalışıyor. 6 yıl önceki dava yeniden açılıyor. 6 yıldır nerelerdeydiniz? 6 yıl boyunca bu ülkenin polisi, savcısı bu işlerle ilgili belgeleri toplayamadı mı?” diye sordu.

“İstatistiklerle oynanıyor”

Öztrak, “Salgın döneminde hasta ve ölüm sayısındaki istatistiklerle oynanıyor” iddiasını dile getirerek, “Bilim Kurulu üyeleri bile artık dayanamıyor, ‘açıklanan hasta sayılarının gerçek sayılar olmadığını biliyoruz’ diyor” ifadesini kullandı.

Öztrak şöyle devam etti:

Sayın Seyit Torun bazı verileri kamuoyuyla paylaştı. Sadece CHP ve Millet İttifakı yönetimindeki 11 büyükşehrimizde bulaşıcı hastalık nedeniyle vefat sayısı 1604 olmuş, aynı dönemde Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ise 1488. Bunu nasıl açıklayacaklar? Gerçeklere gözlerimizi kapatacak TTB gibi kuruluşları terörist ilan ederek sorumluluktan kaçamazsınız. Tüm dünya salgınla mücadele ediyor, bizde hekimlerle mücadele ediliyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU