FIFA'ya göre Kovid-19 salgını futbola 14 milyar dolar zarar verdi

FIFA, Kovid-19'un şimdiye kadar futbola 14 milyar dolar zarar verdiğini açıkladı. FIFA'nın üst düzey yetkililerinden Olli Rehn, salgının olumsuz etkilerinin gelecek yıl da görüleceğini kaydetti

FIFA, salgınla mücadele kapsamında federasyonlara bir, konfederasyonlara ise iki milyon dolar hibe dağıtacağını açıklamıştı / Fotoğraf: Pixabay

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) yetkilisi Olli Rehn, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının dünya futboluna yaklaşık 14 milyar dolar zararı olacağını açıkladı.

FIFA'da Koronavirüs Komitesi Başkanlığı görevini yürüten Rehn, turnuvaların aksaması, stadyumların boş kalması ve televizyon gelirlerindeki kayıpların kulüplerin yanı sıra ülke federasyonları üzerinde de etkili olacağını dile getirdi.

Rehn ayrıca, Güney Amerika'daki futbol federasyonlarının Avrupa'ya oranla çok daha büyük bir darbe aldığını aktardı.

Afrika ve Asya ülkelerinin futbol federasyonlarının durumunun da endişe verici olduğunu öne süren Rehn, salgının olumsuz etkilerinin gelecek yıl da görüleceğini kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1 buçuk milyar dolarlık Kovid-19 yardım fonu oluşturuldu

FIFA, Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerini hafifletmek amacıyla 1 buçuk milyar dolarlık destek paketi açıklamıştı.

Yapılan açıklamada, federasyonlara birer, konfederasyonlara 2'şer milyon dolar hibe edileceği, kadın futbolunda kullanılmak üzere ek olarak 500'er bin dolar verileceği kaydedilmişti.

Ayrıca, her federasyona gelirlerinin yüzde 35'i oranında faizsiz kredi sağlanacağı ve FIFA'nın toplam desteğinin 1,5 milyar doları bulacağı ifade edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU