Avrupa'da haftanın görünümü: Juventus ve PSG şampiyon oldu, İngiltere, İspanya ve Almanya'da şampiyonluk yarışı sürüyor

İtalya liginde Juventus, Fransa liginde ise PSG, bitime 5 hafta kala şampiyonluklarını ilan etti. Peş peşe 8. şampiyonluğunu kazanan Juventus, Avrupa'nın 5 büyük liginde bunu başaran ilk kulüp oldu. İngiltere ve Almanya'da şampiyonluk yarışı sürüyor

Fransa'da PSG, İtalya'da Juventus şampiyonluk ipini göğüslesi / Fotoğraf: AFP

Avrupa'nın 5 büyük liginde şampiyonluğa ulaşan ilk takımlar, Juventus ve Paris Saint-Germain (PSG) oldu.

Avrupa'nın en büyük 5 futbol ligi kabul edilen İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'daki (Ligue 1) karşılaşmalara, hafta sonu devam edildi.

İtalya'da Juventus, Fransa'da da Paris Saint-Germain şampiyonluklarını ilan etti. İngiltere'de Liverpool, İspanya'da Barcelona, Almanya'da ise Bayern Münih, puan tablosunun zirvesinde.

 

Ronaldo-AFP.jpg
Cristiano Ronaldo, İngiltere, İspanya ve İtalya'da şampiyonluk sevinci yaşayan ilk futbolcu oldu / Fotoğraf: AFP

 

Serie A'da bir Juventus klasiği: Üst üste 8. kez şampiyon

İtalya Serie A'da, ligin son 6 haftasına en yakın takipçisi Napoli'nin 17 puan önünde başlayan Juventus, sahasında Fiorentina'yı 2-1 yendi.

Siyah-beyazlılar böylece Napoli ile Atalanta arasında oynanacak haftanın kapanış maçı öncesi şampiyonluğu garantiledi. Juventus, toplamda 35. kez Serie A'da şampiyonluk ipini göğüsledi.

Üst üste 8. şampiyonluğunu kazanan Juventus, Avrupa'nın 5 büyük liginde bunu başaran ilk kulüp oldu. Juventus, 2002'den 2008'e kadar Fransa liginde art arda 7 şampiyonluk elde eden Olympique Lyon ile rekoru paylaşıyordu.

Juventus'un sezon başında Real Madrid'den transfer ettiği Cristiano Ronaldo, İngiltere Premier Lig ve La Liga'nın ardından Serie A'da da şampiyonluk sevinci yaşayan ilk futbolcu olarak adını tarihe yazdırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesi veren takımlardan Inter, sahasında konuk ettiği Roma ile 1-1 berabere kaldı. Milan ise deplasmanda Parma ile 1-1 berabere kalarak 1 puana razı oldu.

33. haftası geride kalan Serie A'da Juventus 87 puanla zirvede tamamlarken, Napoli 67 puanla ikinci, İnter 61 puanla üçüncü, Milan ise 56 puanla dördüncü sırada yer aldı.

İtalya’da küme düşme hattında ise 29 puanlı Empoli 18., 23 puanlı Frosinone 19., 14 puanla Chievo ise 20. sırada bulunuyor.

 

PSG-AFP.jpg
PSG, Fransa'da son 7 yılda 6. kez mutlu sona ulaştı / Fotoğraf: AFP

 

PSG, Ligue 1'de son 7 sezonda 6. şampiyonluğuna ulaştı

Fransa'da lider PSG, 2. sıradaki Lille'in konuk olduğu Toulouse ile 0-0 berabere kalmasıyla bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. PSG, son 7 yılda 6, toplamda 8. defa ligi şampiyon olarak bitirdi.

PSG, şampiyonluğu garantiledikten sonra seyircisi önünde oynadığı Monaco'yu 3-1 mağlup etti.

Monaco karşısında "hat-trick" yapan PSG'nin Fransız yıldızı Kylian Mbappe, bir Ligue 1 sezonunda 30 gole ulaşan en genç futbolcu oldu.

Haftanın diğer önemli karşılaşmasında Olympique Lyon  ise evinde Angers'i 2-1 yendi.

Ligue 1'de 33. haftanın ardından PSG 84 puana ulaştı. Lille 65 puanla ikinci, Olympique Lyon ise 59 puanla Paris ekibinin arkasında üçüncü sırada yer aldı.

Küme düşme hattında ise Dijon, 28 puanla 18. sırada bulunuyor. Caen, 26 puanla 19., Guingamp 24 puanla 20. sırada bulunuyor.

 

Liverpool-AFP.jpg
Premier Lig'de Liverpool, maç fazlasıyla Manchester City'nin 2 puan önğnde zirvede yer alıyor - Fotoğraf: AFP

 

Premier Lig'de ibre Liverpool ve Manchester City arasında gidip geliyor

İngiltere Premier Lig'de haftaya maç fazlasıyla lider başlayan Liverpool, Cardiff City'yi deplasmanda 2-0 yenerek üst üste 6. galibiyetini aldı. Bu sonuçla puanını 88'e çıkaran Liverpool, 1992'de başlayan Premier Lig'deki kulüp rekorunu kırdı.

Şampiyonluk yarışındaki Manchester City, sahasında Tottenham'ı 1-0 mağlup ederek galibiyet serisini 10 maça çıkardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren takımlardan Arsenal, evinde Crystal Palace'a 3-2 mağlup olurken, Manchester United da deplasmanda Everton'a 4-0 yenildi.

Premier Lig'in 35. haftasının ardından Liverpool, Manchester City'nin 2 puan önünde maç fazlasıyla zirvede yer aldı. Bu iki takımı, 67 puanla Tottenham, 66'şar puanla Arsenal ve Chelsea, 64 puanla Manchester United takip etti. Küme düşme hattında ise 31 puanlı Cardiff City 18. sırada yer alırken, 23 puanlı Fulham 19., Huddersfield Town 14 puanla son sırada yer alıyor.

Barcelona - afp.jpg
İspanya'da Barcelona 77 puanla açık ara önde / Fotoğraf: AFP

 

La Liga'da Barcelona zirvede

İspanya La Liga'da lider Barcelona, sahasında konuk ettiği Real Sociedad'ı 2-1 yendi. Barcelona'nın zirvede en yakın takipçisi Atletico Madrid ise Eibar deplasmanından 1-0 galip ayrıldı.

Kötü bir sezon geçiren Real Madrid ise evinde oynadığı Athletic Bilbao karşılaşmasını, Benzema'nın golleriyle 3-0 kazandı.

La Liga'nın 33. haftası sonunda puanını 77'ye çıkaran Barcelona zirvede yer alırken, 68 puanlı Atletico Madrid ikinci, 64 puanı bulunan Real Madrid'in üçüncü sırada yer aldı. La Liga'da küme düşme hattında 32 puanlı Real Valladolid 18., 28 puanda bulunan Rayo Vallecano 19., 26 puanda olan Huesca ise 20. sırada yer aldı.

 

Bayern Münih-AFP.jpg
Bundesliga'da şampiyonluk mücadelesi veren Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasında 1 puan fark bulunuyor / Fotoğraf: AFP

 

Almanya'da Bayern Münih, Borussia Dortmund'un 1 puan önünde zirvede 

Bundesliga'da ligin zirvesindeki Bayern Münih, sahasında Werder Bremen'i 1-0 mağlup etti.

Şampiyonluk mücadelesi veren Borussia Dortmund, Freiburg deplasmanından 4-0 galip ayrıldı.

Son haftaların formda takımı Leipzig, konuk olduğu Borussia Mönchengladbach'ı 2-1 yenerek üst üste 5. galibiyetini aldı.

30. haftası geride kalan Bundesliga'da 70 puan toplayan Bayern Münih zirvede. Borussia Dortmund 69 puanla ikinci sırada yer alırken 61 puanlı Leipzig üçüncü sırada bulunuyor.

Bundesliga’da düşme hattında olan takımlardan milli futbolcu Ozan Kabak’ın da forma giydiği Stuttgart 21 puanla 18. sırada yer alıyor. Nürnberg 18 puanla 17., Hannover 96 ise 15 puanla 18. sırada.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU