Ahmet Hakan: Yeni Şafak "sapık şeyh" olayına bodoslama daldı

"İki gündür manşetlerinde sapık şeyhin rezaletlerini işliyor. Hem de yepyeni bilgilerle"

Fotoğraf: AFP

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Uşşaki Tarikatı lideri olduğu iddiasıyla kamuoyunda tanınan Fatih Nurullah takma isimli 58 yaşındaki Eyüp Fatih Şağban’ın çocuğa yönelik cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanmasının ardından Yeni Şafak’ta çıkan haberleri övdü.

Hakan, köşe yazısında dün "Hem sapık hem sahtekar" manşetini kullanan Yeni Şafak’la ilgili şu satırları kaleme aldı:

Oh be! Nihayet! Dini hassasiyeti yüksek bir yayın organı, beklenen adımı attı.

Olan şu: Yeni Şafak gazetesi, “sapık şeyh” olayına bodoslama daldı. İki gündür manşetlerinde sapık şeyhin rezaletlerini işliyor. Hem de yepyeni bilgilerle.

İşte budur! Başına sarık sarıp yeşil giysiler giyen sapıklar, ancak dini hassasiyeti olan kesimlerden aldıkları okkalı tepkilerle gerileyeceklerdir. Çünkü bu tür tepkiler karşısında, “Dindar olduğumuz için kâfirler bizimle uğraşıyor” falan diyemezler. Gerekçesiz kalırlar yani. Yalnızlaşırlar. Cümle üretemez hale gelirler. Devam Yeni Şafak... Sapıkları, hak ettikleri çukura gömme aşkına!

Yeni Şafak gazetesi, 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismar suçundan tutuklanan Uşşaki tarikatının lideri Fatih Nurullah'ın Ankara, İstanbul, Çorum ve Sakarya’da milyonlarca liralık araziye  ve binalara sahip olduğunu yazmıştı. Bu haber gazetenin dünkü nüshasının ilk sayfasında yer almıştı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU