Game of Thrones: 8. sezonda çanlar aslında niçin çalmıştı?

Sevilen dizinin 8. sezonunda Daenerys’in Kralın Toprakları’na saldırısının ardından çalan çanlar ne anlama geliyordu?

Daenerys'i canlandıran Emilia Clarke sette erkek oyunculara ayrıcalıklı davranıldığını söylemişti (HBO)

Tüm dünyada pek çok kişiyi ekranlara kilitleyen Game of Thrones’un 8. sezonunda Emilia Clarke’ın canlandırdığı Daenerys Targaryen’in Kralın Toprakları’na saldırdığında çalan çanların esasen teslim olmak anlamına gelmesi gerekiyordu ancak çanlar başka bir şeye işaret ediyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre dizinin "Blackwater" (Karasu) isimli bölümünde, Liam Cunningham’ın canlandırdığı Davos Seaworth, Kralın Toprakları’nda çalan çanlara dair, “Çanların teslim olmak anlamına geldiğini hiç bilmiyordum” ifadelerini kullanıyordu. 

Bu kesin olarak çanların teslim olma anlamına gelmeyeceğine işaret etmese de bölümde çanların başka bir sebeple de kullanılmış olabileceğini ima ediyor. Aynı bölümde Conleth Hill’in canlandırdığı Vary karakteri de şu ifadeleri kullanıyordu:

Çanlardan hep nefret ettim. Korku için çalıyorlar. Ölü bir kral, kuşatma altındaki bir şehir için…

Peter Dinklage’in canlandırdığı Tyrion Lannister karakteri, Daenerys’in çanların verdiği işareti göz ardı etmeyeceğinden çok emindi ancak dizinin sonunda Daenerys adeta “Mad Queen”e (Çılgın Kraliçe) dönüşmüştü. 

Evrenin yaratıcısı George R. R. Martin, bazı fikirlere veya olaylara önceden atıfta bulunmayı seviyor ve son sezonda da çanların teslim olmak yerine ikinci sezonda ima edildiği gibi felaket için çalmış olması olası görünüyor. Ancak çanların kitaplarda çok daha derin bir anlamı olabilir. 

 

 

Daenerys’in dönüşümü muhtemelen orada da yer alacak ancak görünüşe göre farklı biçimlerde. Daenerys’in Aegon Targaryen’in yönettiği Kralın Toprakları’na saldırma ihtimali olası görünüyor. 

Her ne kadar senaryonun yazımında Martin de yer alsa David Benioff ve D.B. Weiss’ın pek çok şeyi çıkarmış olduğu anlaşılıyor, ancak çanların anlamına dair atıflar bunlar arasında yer almıyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU