TikTok fenomenlerinin dudak uçuklatan kazançları

Charli D'Amelio ve Addison Rae gibi fenomenler, kişisel ürünlerin satışıyla veya sponsorlu videolar hazırlayarak, son 12 ayda milyonlarca dolar kazandı

Üç genç TikTok fenomeninin kazancı toplamda 11,9 milyon dolar ediyor (@dixiedamelio, @addisonraee, @charlidamelio / Instagram)

Son günlerde ABD Başkanı Donald Trump’la yaşadığı gerilimlerle gündeme gelen TikTok, platforma içerik yükleyen yaratıcı gençler için önemli bir kazanç kapısı konumunda. Öyle ki platformdaki video yıldızları, 7 haneli rakamlar kazanıyor. Üstelik hepsi de çok genç.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Örneğin Charli D'Amelio ve Addison Rae gibi fenomenler, kişisel ürünlerin satışıyla veya sponsorlu videolar hazırlayarak, son 12 ayda milyonlarca dolar kazandı. TikTok ünlülerinin perde arkasında neler yaptığını araştıran Forbes, kısa süre önce platformun en çok kazanan isimlerini listeledi.

TikTok’a katılmadan önce ün kazanan aktörlerin ve müzisyenlerin yer almadığı listede fenomenlerin, 30 Haziran 2019'dan 30 Haziran 2020'ye kadar elde ettiği vergi öncesi kârlar sıralandı. İşte en çok kazanan üç TikTok fenomeni:

3. Dixie D'Amelio (Kazancı: 2,9 milyon dolar)

Dixie D'Amelio, TikTok’a katılmaya kız kardeşi Charli tarafından teşvik edildi. Anı zamanda Charli de ygulamanın en çok kazananlar listesinde yer alıyor.

19 yaşındaki Dixie, sık sık kız kardeşiyle işbirliği yaptı ve dans videolarıyla hayatından komik kesitler paylaşarak ün kazandı.

2. Charli D'Amelio (4 milyon dolar)

Dixie’nin kız kardeşi Charli, henüz 16 yaşında ve ablasından kayda değer ölçüde fazla kazanıyor. Kendisi aynı zamanda TikTok’ta en çok takipçisi bulunan bir fenomen. Öyle ki geçen yazdan bu yana 80 milyondan fazla hayran kazandı.

Platforma 2019’da katılan Charli, dans figürleriyle popüler oldu ve o zamandan beri seslendirme de yapıyor. Ayrıca ablası Dixie’yle birlikte ABD merkezli giyim markası Hollister’ın yüzü de oldu.

1. Addison Rae (5 milyon dolar)

Adison’ın 56 milyon takipçisi var. Bu sayıyla bir rekoru elinden kaçırsa da platformun en çok kazananı olmayı başarıyor. 19 yaşındaki genç kadın, annesiyle birlikte "Mama Knows Best (Anneler En İyisini Bilir)” isimli bir podcast de yapıyor.

Genç yıldız ayrıca, Item Beauty isimli bir kozmetik şirketi kurdu.

Forbes’un ltoplamda 7 kişiyi içeren istesinde yer alan diğer fenomenler ise şu şekilde:

  • Loren Gray (2,4 milyon dolar)
  • Josh Richards (1,5 milyon dolar)
  • Michael Le (1,2 milyon dolar)
  • Spencer X (1,2 milyon dolar)

 

Independent Türkçe, Toofab, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU