İnce’den Erdoğan’a: Türkiye’nin tırmanışını göremiyoruz ama kendisinin inişi yakındır

İnce parti kurma iddiaları için Erdoğan’a, AK Parti’den ayrılan isimler üzerinden tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

İnce’den Erdoğan’a: Türkiye’nin tırmanışını göremiyoruz ama kendisinin inişi yakındır

Parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çamaşır makinesi üzerinden yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

İnce, “Ak Parti Genel Başkanının çamaşır makinesi satışlarına sığınarak yaptığı açıklamalar yakında emekli siyasetçi olacağının müjdesini vermektedir. Türkiye’nin tırmanışını göremiyoruz ama kendisinin inişi yakındır” dedi ve ekledi:

Bu iniş gerçekleştiğinde Türkiye tırmanışa geçer.

“Yok birbirinden farkları”

İnce ayrıca parti kurma iddiaları için AK Parti'den ayrılarak DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan ve Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu'nun ayrılıkları sonrası yapılan yorumlara göndermede bulundu. 

İnce Erdoğan’a şu sözlerle yüklendi:

Bir tarafta Ak Parti’den ayrılanlara “Ümmeti bölmeyin”, CHP’den ayrılma iddialarına “en doğal hakkı” deniliyor. Diğer tarafta ise Ak Parti’den ayrılanlar demokrasi kahramanı, CHP’de rahatsız olanlar sarayın adamı. Yok birbirlerinden farkları...

Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kıldığı cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlamış, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuşu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik göstergelere ilişkin ise şu ifadeleri paylaşmıştı:

2002'de otomobil yurt içi satışlar 91 bindi. 2019'da ise bu rakam 387 bine çıktı. 2016'da bir anda toparladı yine 756 bine çıktı. Şu anda devamlı bir tırmanış var. Buzdolabı satışlarına bakıyoruz. 2002'de 1 milyon 88 bin fakat 2017 itibarıyla verirsem 3 milyon 107 bin, 2019'da ise 2 milyon 486 bin adet buzdolabı satışı var. Yine çamaşır makinesi satışlarına bakıyoruz. 824 bin adet 2002'de, 2019'da ise bu rakam 2 milyon 20 bin adet. Bulaşık makinesi 282 bin adetti, 2019'da 1 milyon 332 bin adet. Daha detaylarına girmeyeyim. Şimdi bu şeyi gösteriyor. Yani Türkiye bir tırmanışta ama bizim bu tırmanışımızı görmek istemeyen, gözü olup da görmeyenler var. Ben size belgelerle bunları konuşuyorum. Bu belgelere dayalı olarak konuşurken de mesele sadece açılan şirket sayılarına bakıyorsunuz, 30 bin 842'yken şu anda 2017 itibarıyla 85 bin 263 adet şirket açılmış. Devamlı bir artışın içerisindeyiz. İstihdama bakıyoruz 19,6 milyon kişiydi biz göreve geldiğimizde, şu anda 28 milyon 80 bin istihdamımız var. Bunda da bir artış var.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU