Türkiye’nin gözünün çevrildiği Maltepe’de oy sayımı tekrar başladı

Dün akşam AK Parti ve MHP’lilerin sayım yapan kurul sayısının artırılmasına tepki göstermesiyle başlayan arbede sonucunda sayım işlemleri durdurulmuştu

İstanbul Maltepe'de bin 89 sandıkta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayılması işlemlerine yeniden başlandı.

Maltepe'de dün akşam saatlerinde sayımın yapıldığı Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde partililer arasında çıkan tartışma nedeniyle sayım durdurulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

YSK, İstanbul'daki seçimin sonuçlanması açısından kritik önem taşıyan Büyükçekmece'deki "sahte seçmen" itirazlarıyla ilgili kararını vermek için sayımın sonuçlanmasını ve birleştirme tutanaklarının tamamlanmasını bekliyor.

İstanbul'da 31 Mart seçimlerinin ardından sayımın devam ettiği tek ilçe olan Maltepe’de şu ana kadar oyların yaklaşık yarısı sayıldı. 

Düne kadar 2 kurulla yapılan sayım çalışması hakimlerin kararıyla 12 kurulla devam ediyor.

Arbede neden çıktı?

Oy sayımının hızlandırılması için İlçe Seçim Kurulu 2 olan seçim kurulu sayısının 12’ye çıkarılmasına karar verdi. CHP’li Barış Yarkadaş Twitter hesabından MHP ve AK Partililerin bu duruma tepki göstererek sayım alanına girip çalışmaları durdurduğunu söyledi.
 


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de AK Parti ve MHP’nin sayımı engellemeye çalıştığını iddia etti.
 


AK Parti ve MHP tarafı ise CHP’yi suçladı. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt “Sayımları engelleyen ve korsan davranış gösteren CHP’lilerdir” ifadelerini kullandı.
 


AK Partili Prof. Burhan Kuzu da CHP’lilerin bir polisi tartakladığını iddia etti. 
 


Seçim Kurulu, olayları AK Parti ve MHP’lilerin çıkardığını söyledi

Maltepe 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı olayların nasıl çıktığıyla ilgili açıklama yaptı. Seçim Kurulu başkanlarının tutanağında şu ifadelere yer verildi:

“Sayım işleminin hızlandırılması için Başkanlıklarca alınan karar doğrultusunda grup çoğaltma yoluna gidilmek istendiği sırada Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanları bağırarak bu şekildeki çalışma sistemlerine karşı olduklarını söyleyerek beraberlerindeki çok sayıda kişi ile sayım yapılan salona girip çalışma ortamını engellemeleri, kargaşa ve kavga ortamı yaratmaları nedeniyle…”
 


Seçim kurulları sayım işleminin selameti açısından salona siyasi partilerin 2’şer milletvekili dışında kimsenin alınmamasına karar verdi. Ayrıca salon girişinde bulunan alanda da her siyasi partiden en fazla 3 kişinin bulundurulmasını istedi. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU