Steven Spielberg'ün birçok kez Hitchcock'la tanışmaya çalıştığı ama reddedildiği ortaya çıktı

Gerilim ustasının bir defasında "Balık filmini yapan çocukla asla oturup konuşamam" dediği iddia ediliyor

Alfred Hitchcock'un Steven Spielberg'ün görüşme talebini neden geri çevirdiğini de anlattığı söyleniyor (AFP)

Yönetmen Steven Spielberg'ün Alfred Hitchcock'la tanışmak için birçok kez girişimde bulunduğu ancak bu talebinin reddedildiği belirtiliyor.

Spielberg 1975'te Jaws'ın büyük başarısından duyduğu heyecanla hareket ederek, Ölüm Korkusu (Vertigo) ve Sapık (Psycho) filmlerinin yönetmenliğini yapan ve bir yıl sonra vizyona girecek son filmi Aile Komplosu'nu (Family Plot) çekmekte olan Hitchcock'la bu filmin setinde tanışmaya çalıştı.

Stephen Schochet'in 2001 tarihli sesli kitabı Tales of Hollywood'a (Hollywood Hikayeleri) göre, Hitchcock'un sabah rutininin "film setinin etrafında dolaşıp duran davetsiz bir genç adam yüzünden altüst olduğu" söyleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hitchcock'un bu adamı uzaklaştırması için set ekibinden birini çağırdığı iddia ediliyor. Schochet'e göre bu kişi, o tarihten 10 yıl önce de Esrar Perdesi'nin (Torn Curtain) setinde Hitchcock'la tanışmayı deneyen Spielberg'ün ta kendisiydi.

Hitchcock'un Spielberg'le karşılaşmaktan kaçındığı fikri, Hırsız Kız (Marnie) ve Aile Komplosu'nda oynayan aktör Bruce Dern tarafından da yıllar sonra doğrulandı.

Dern anılarını anlattığı 2014 tarihli Things I've Said, But Probably Shouldn't Have (Söylediğim Ama Muhtemelen Söylememem Gereken Şeyler) adlı kitapta, Hitchcock'u Spielberg'le tanışması için ikna etmeye çalıştığını söylüyor.

Dedim ki 'Sen onun idolüsün. Sadece 5 dakikalığına ayağının dibinden ayrılmamak ve seninle sohbet etmek istiyor" diye yazan Dern, Hitchcock'un bunu çabucak reddettiğini ve sonra da nedenini açıkladığını belirtiyor.

Bana 'Balık filmini yapan çocuk değil mi o? Onunla hayatta oturup konuşamam... çünkü ona bakıp da kendimi bir fahişe gibi hissederim' dedi.

Ben de 'Neden Spielberg'ün sana kendini fahişe gibi hissettireceğini düşünüyorsun?' diye sordum. Hitch 'Çünkü (Universal Stüdyoları'nın tema parkındaki) Jaws turunu ben seslendirdim' yanıtını verdi. 'Bana bir milyon dolar ödediler. Ben de parayı aldım ve işi yaptım. Öyle bir fahişeyim işte. Oturup balık filmini yapan çocukla konuşamam. Onun eline bile dokunamam' diye konuştu.

Gerilim ustası diye tanınan Hitchcock, Universal Stüdyoları'ndaki en büyük üçüncü yatırımcı olsa da görünüşe bakılırsa Jaws turunun parçası olarak anlattığı hikayenin hiçbir kaydı bulunmuyor.

Fakat Hitchcock'un Universal Stüdyoları Hollywood Turu için çektiği ve Jaws turundan kesitler içeren bir tanıtım filminden bahsediyor olması da muhtemel görülüyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU