Özkök: Nihal Bengisu Karaca, Kurban Bayramı arifesinde veganlığı öneriyor

“Aylarca et yemiyormuş. Yediği zaman da mutsuz oluyormuş. İlk hedefi yılda en fazla bir kere et yemekmiş”

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca’nın hayvan haklarına dair kaleme aldığı yazısını köşesine taşıdı. Özkök, Karaca’nın yazısına atıfla “Kurban Bayramı’nın arifesinde resmen veganlığı öneriyor bize” dedi.

Özkök, bugünkü köşe yazısında Nihal Bengisu Karaca’nın “Hayvana tecavüz nasıl olur da sicile işlenmez?” başlıklı köşesinden bazı alıntıları paylaştı.

Özkök, Karaca’nın “Kedisini yemeyen bir insan, kuzuyu, keçiyi niye kesip yer?” diye sorduğunu aktarırıken şunları söyledi:

İtiraf edeyim ilk defa evimdeki kediyle, tabaktaki kuzuyu aynı masada görüyorum. Merak ettim, acaba bir hayvansever olarak kendisi vegan mı? Yazıda cevabı yoktu. Biraz araştırınca şunu öğrendim: Aylarca et yemiyormuş. Yediği zaman da mutsuz oluyormuş. İlk hedefi yılda en fazla bir kere et yemekmiş. Sonra da tamamen bırakmayı planlıyormuş.

Bengisu Karaca tam da Kurban Bayramı’nın arifesinde resmen veganlığı öneriyor bize... Çocukluğunda büyük bir kurban travması yaşamış bir insan olarak bana uyar. Ama başkaları ne der bilmem...

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU