Gölete giren itfaiye eri, eski misinalara takılarak boğuldu

Manisa’da arkadaşlarıyla balık tutmak için gittikleri gölete giren itfaiye eri, sudaki eski misinalara takıldı. Arkadaşlarının kurtarma çabalarına rağmen hayatını kaybeden itfaiye erinin cesedi, kurbağa adamların çalışmasıyla göletten çıkartıldı

Fotoğraf: İHA

3 arkadaşı ile birlikte balık tutmak için Manisa’nın Kula ilçesindeki Çelengöz Göleti’ne giden Kula İtfaiye Amirliği’nda görevli itfaiye eri Cihat Akkaş (26), arkadaşları ile birlikte serinlemek için suya girdi.

Bir süre yüzen Akkaş, sudan çıkmak istediğinde kıyıdan 15 metre uzaklıkta gölet dibindeki balçığa saplanmış eski misinalara takıldı.

Suda çırpınmaya başlayan Akkaş’ı kurtarmak için suya atlayan arkadaşları da tehlike yaşayınca  başarılı olamadı. Akkaş’ın gözden kaybolması üzerine arkadaşları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

 

AW077741_01.jpg
İtfaiye eri Cihat Akkaş arkadaşları ile balık tutmak için gittiği gölette can verdi / Fotoğraf: İHA

 

Kurbağa adamlar çıkarttı

Olay yerine 112 acil sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri gölet ve çevresinde inceleme yaparken, Akkaş’ı kurtarılması için AFAD ve İzmir Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nde görevli kurbağa adam ekiplerine haber verildi.

Manisa’dan gelen AFAD ekipleri Akkaş’ın son görüldüğü nokta ve akıntı yönüne gidebileceği noktalarda botla su yüzeyinde arama çalışması yaptı. AFAD’ın su yüzeyinde yaptığı çalışmadan olumlu bir sonuç çıkmayınca, kurbağa adamlar girdi.

Saat 01.35 sıralarında suya giren polis kurbağa adamlar, yaklaşık 20 dakikalık arama kurtarma çalışmasının sonucunda Akkaş’ın cansız bedenine ulaştı. Akkaş’ın cesedi, Kula Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

sea-turtle-caught-in-ghost-gear-feature.jpg
Fotoğraf: blueocean.net

 

Doğal yaşam için büyük tehdit

Deniz ve göletlerde hayvanlara zarar veren plastik atıkların başında hayalet ağ denen misana ve ağ atıkları yer alıyor. Biyoçözünür olmadıkları için uzun yıllar kirlilik yaratmaya devam eden plastik misina ve ağlar pasif olarak avlanmaya devam ediyor.

Kaybolan veya bilerek su altına bırakılan misina ağlara takılan su altı canlıları hayatlarını kaybediyor. Su altında yaşayan canlılara zarar veren plastik atıkların yüzde 65’ini misinalar oluşturuyor.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU