Akit’ten Karar’a: Dindar göründüğünüz halde, sırf Erdoğan’ı tuzağa çekmek için…

"Gerçeği çarpıtarak, ahlaksızlığı legalleştirmek isterken, 'kadına şiddeti önlemek istiyoruz' diyen sahtekarların Muğla’daki cinayet üzerinden oluşturmak istedikleri algı ortada"

Kolaj: Independent Türkçe

Akit gazetesinin yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu, kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nin yürürlükten kaldırılması ve uygulanmasıyla ilgili haberini manşete taşıyan Karar gazetesine tepki gösterdi.

Karahasanoğlu, dün “Sözleşmeye dokunmayın, kadınları yaşatın” manşetiyle çıkan Karar’a bugünkü köşesinde özetle şöyle tepki gösterdi:

Gerçeği çarpıtarak, ahlaksızlığı legalleştirmek isterken, “kadına şiddeti önlemek istiyoruz” diyen sahtekarların Muğla’daki cinayet üzerinden oluşturmak istedikleri algı ortada.. Kadınlar sokaklara dökülüyor. “Kanadı kopan sinek, duymaz, duymadığı için de uç denilince uçamaz” diyen solcu medya ve onlara eşlik eden İstanbul eski müftüsünün yazarlık yaptığı, Ahmet Taşgetiren’lerin yazarlık yaptığı Karar gazetesi manşetler atıyor.. “Sözleşmeye dokunmayın, kadınları yaşatın”

Bre akılsız.. Sözleşme şu an yürürlükte.. Sözleşmede, kadınların yaşatılmasını sağlayan maddeler var ise, Pınar Gültekin ve onun gibi daha nice kadınlar, nasıl öldürülüyor? Yoksa siz.. Dindar göründüğünüz halde.. Sırf Erdoğan’ı tuzağa çekmek için. İstanbul Sözleşmesi’ndeki eşcinselliğin önünü açan maddeler yürürlükten kalkacak diye. İstanbul Sözleşmesi’nin, kadına şiddeti önlediği şeklindeki sahtekarca yorumlara destek mi vereceksiniz?

İstanbul Sözleşmesi hakkında

2011 yılında İstanbul’da yapılan Avrupa Konseyi toplantısıda imzaya açılan bu sözleşmenin tam adı "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi". Türkiye, sözleşmeyi imzalayan ilk devlet.

Sözleşmenin ana çerçevesini kadına ve ev içi şiddete karşı mücadele oluşturuyor. Sözleşenin amacını ifade eden 1. maddenin ilk bendinde amaç şu ifadelerle anlatılıyor:

Kadınları her türlü şiddetten korumak, kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak.

Sözleşmenin herhangi bir maddesinde aile kurumuna yönelik bir ifade geçmiyor.

Sözleşmenin 80. maddesine göre taraflardan herhangi birinin Avrupa Konseyi Genel Sekreteri’ne yapacağı bir bildirimle herhangi bir zamanda bu sözleşmeyi feshedebileceği belirtiliyor. Fesih, bildirimin genel sekreterliğe ulaştırıldığı tarihten 3 ay sonra yürürlüğe giriyor. 

Kadın örgütleri, barolar, insan hakları kuruluşları ve bazı siyasi partiler İstanbul Sözleşmesi’ni gerekli buluyor ve sözleşme hükümlerinin uygulanmasını istiyor.

Muhafazakar sivil toplum örgütleri ve bazı medya kuruluşları  sözleşmeye şiddetle karşı çıkıyor.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU