Netflix, The Old Guard'ın sahne arkasını paylaştı: Charlize Theron, çılgınca balta savurarak dövüşmeyi öğrenmiş

Charlize Theron, dövüş koordinatörü Danny Hernandez ile The Old Guard için nasıl hazırlandığını anlattı

The Old Guard'ın bir ayda 72 milyon kullanıcıya ulaştığı aktarılmıştı (Netflix)

Netflix rekorlarını altüst eden The Old Guard’ın kamera arkası görüntüleri Charlize Theron’un yoğun dövüş eğitimini gözler önüne serdi.

Screen Rant'in haberine göre Greg Rucka ve Leandro Fernandez’in çizgi romanından uyarlanan film, bir grup ölümsüzün yeteneklerini dünya genelinde insanlara yardım etmek için kullanmasını konu alıyor.

Theron’un övgü alan performansı ve etkileyici hikayesi sayesinde The Old Guard kısa sürede Netflix’in en çok izlenen filmleri arasında yer almayı başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmde lider rolünü üstlenen Theron’un karakteri Scythialı Andromache ölümsüzlerin en yaşlısı.

44 yaşındaki oyuncu daha önce Mad Max: Fury Road’da canlandırdığı Furiosa ve Atomic Blonde’da oynadığı Lorraine Broughton karakteriyle esasen kendini aksiyon karakterlerini canlandırmaya epey alıştırmıştı.

Öte yandan The Old Guard’daki Andy karakterini canlandırmak muhtemelen Theron’u en çok zorlayan roldü. Yüzyıllardır yaşayan Andy, “tüm orduların öğrenebileceğinden daha fazla öldürme biçimini unuttu” diye tanımlanıyor.

Netflix, Theron’un karakterinin hakkını verebilmek için dövüş koordinatörü Danny Hernandez ile çalıştığı anların yer aldığı görüntüleri paylaştı. Theron, zorlu sahneleri çekebilmek için koordinatörüyle günde 3 veya 4 saat boyunca dövüş hareketlerini çalıştı.

 

 

Oyuncu vücudunun üst kısmının daha kuvvetli hale gelmesi için çalıştı, dövüş sanatları üzerine eğitim aldı, ateşli silahlarla ve yakın dövüş silahlarıyla pratik yaptı.

Netflix’in yayımladığı video Theron’un at sırtında çekilen sahnelerini de gösteriyor. Bu sahnelerin çekilmesi için saatlerce uğraşıldığı aktarıldı.

Dövüş koordinatörü Danny Hernandez daha önce Avengers: Endgame, Yırtıcı Kuşlar (Birds of Prey) ve Venom gibi yapımlarda da yer aldı.

Bununla birlikte Variety’e verdiği röportajda Theron, filmin devamına yönelik merak edilen soruları cevapladı. Henüz kesin bir planın olmadığını belirten ünlü oyuncu, herkesin bir devam filmi üzerinde çalışmak istediğini de ekledi.

Bir süre ara verelim, ama hepimizin gerçekten devam etmek istediği göz önünde bulundurulursa eminim doğru zaman geldiğinde konuşmaya başlayacağız.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU