Trump hayvan resimleri ve basit matematik becerilerine dayalı testi geçmekle övündü: Biden bunu yapamaz

Chris Wallace, ABD Başkanı'na "sorulardan birinin '100'den geriye doğru 7'şer saymak' olduğunu" söyledi

Trump, sunucunun testin kolay olduğuna dair itirazlarını pek inandırıcı bulmadı (Fox News)

Donald Trump, kendisinin "tam puan aldığını" iddia ettiği bilişsel bir testi Demokratların muhtemel adayı Joe Biden'ın geçemeyeceğini öne sürdü.

Trump, Fox News'te Chris Wallace'a verdiği röportajda Biden'ın kendisinin daha önce yaptığı bilişsel testi geçemeyeceğini söyledi ve muhabirin testin “kolay” olduğu yönündeki iddiasını da reddetti.

Röportajın yayımlandığı sırada, bilişsel testin bazı bölümleri Trump'ın zor olduğunu iddia ettiği matematiksel beceri ve çizgi karakter hayvanlarla ilgili sorularla birlikte gösterildi.

ABD Başkanı Trump, “Joe Biden'ın bu soruları cevaplayamayacağını garanti ediyorum” dedi.

Ve ben 35 sorunun hepsini doğru cevapladım.

Biden iki cümleyi bir araya getiremez. Ona seslenirler, gelir, aynı şeyleri tekrarlar, ona sorular sorarlar. Bir teleprompterdan okur ve sonra bodrumuna geri döner.

ABD Başkanı'nın bu yorumları, Wallace'ın Trump'ı “başkan olarak etkin bir hizmette bulunmak için gereken zihinsel sağlamlık” konusunda Biden'ın gerisinde gösteren Fox News anketini kendisine sunmasının ardından geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fox News anketine katılanların yüzde 47'si Biden'ın bu görev için zihinsel açıdan sağlam olduğunu, yüzde 39'u olmadığını söylerken, Trump'ı bu iş için zihinsel bakımdan sağlam bulanların oranı yüzde 43, aksini söyleyenlerin oranıysa yüzde 51 çıkmıştı.

Trump bu anket hakkında "Peki, ne diyeceğim, hadi bir test yapalım, hemen şimdi bir test yapalım. Gidelim, Joe (Biden) ve ben bir test yapalım, onu benim girdiğim testin aynısına sokalım” diye konuştu.

Röportajdan önce aynı bilişsel testten geçmiş olan Wallace ise ABD Başkanı'na “Testi geçtiğinizi duyduğumda ben de tesadüfen aynı testi yapmıştım ve dünyanın en zor testi değildi. 'Bu nedir?' diye sorulan bir resim var ve o bir fil" dedi.
 


Daha sonra bazı soruların “kolay” olduğunu kabul eden Trump, Fox News sunucusunun yorumlarını “yanlış tasvir” olarak adlandırdı:

Evet, ilk birkaç soru kolay ama bahse girerim son 5 soruyu cevaplayamazsınız bile. Çok zorlaşıyorlar.

Wallace da “Şey, bunlardan biri '100'den geriye 7'şer saymak'tı" karşılığını verdi.

Fox News sunucusu gülerken Trump ise “Cevaplayamadınız, birçok soruyu cevaplayamadınız” diye devam etti.

Trump geçen ay bu testten “tam puan almasının” doktorları şaşırttığını söyledi ve bir kez daha Biden'ın bu testi geçemeyeceğini iddia etti.

Başkanlığa uygun olup olmadıkları konusunda birbirilerine hakaret etmeye devam eden 70'lerindeki iki adaydan kim kazanırsa kazansın o isim kasım ayında yapılacak seçimlerde şu ana dek ABD başkanlığına getirilmiş en yaşlı kişi olacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU