Türkiye'den çekileceği iddia edilen Netflix'ten açıklama: Derinden bağlılığımızı sürdürüyoruz

AK Partili Ünal, Netflix'in "Türk kültürü ve sanatına hassasiyet göstermesi gerektiğini" ifade etmişti

Fotoğraf: PixaBay

Dijital film ve dizi platformu Netflix, Türkiye'den çekileceğine dair iddialara ilişkin açıklama yayınladı.

Şirketten yapılan açıklamada, "Netflix olarak Türkiye'deki üyelerimize ve kreatif camiaya derinden bağlılığımızı sürdürüyoruz" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Birlikte çalıştığımız birbirinden yetenekli isimlerle gurur duyuyoruz. Şu anda yapım aşamasında olan ve yakında çekimlerine başlanacak projelerimiz için çok heyecanlıyız ve bu hikayeleri dünyanın her köşesindeki üyelerimizle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Netflix'in hükümet baskısı nedeniyle Türkiye'den çekileceği iddialarına ilişkin, "resmi düzeyde bir görüşme yapılmadığını" söylemiş, Netflix'in "Türk kültürü ve sanatına hassasiyet göstermesini" istemişti.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Netflix'in Türkiye'den çekileceğini, "Netflix ve AK Parti arasındaki pazarlık restleşmeyle bitti. AK Parti’nin eşcinsellik sansürüne Netflix rest çekti. Türkiye'de dizi çekimlerini durdurdu. Sansürü kabul etmedi. Dünyada Netflix'i yasaklayan ilk ve tek ülke Türkiye mi olacak?" sözleriyle öne sürmüştü.

RTÜK sansürü

Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik 2019 Ağustos ayında Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bu yönetmelikle birlikte Netflix, Puhu TV ve BluTV gibi platformlar RTÜK denetimine girdi.

Kararla birlikte bu yayınlar RTÜK’ten lisans aldığı için Türkiye’de belirlenen sansür kurallarını uygulamak zorunda kalıyor.

Netflix’e ilk sansür, Designated Survivor’ın Türkiye ile ilgili bölümünün engellenmesi olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU