Her 10 Japon erkeğinden biri 40 yaşına kadar bakir kalıyor

Düşük gelirli erkeklerin, varlıklı erkeklere göre bakir olma olasılığı 20 kat daha fazla

Tokyo Üniversitesi'nin araştırmasına göre Japonya’da daha önce hiç cinsel ilişkiye girmediğini söyleyen kadın ve erkeklerin oranı 1992’den bu yana neredeyse 2 kat arttı

The Independent

Yeni bir araştırma, her 10 heteroseksüel Japon erkeğinden birinin 40 yaşına kadar bakir olduğunu ortaya koydu.

Tokyo Üniversitesi’nden araştırmacıların yaptığı çalışma, bulguların kısmen sosyoekonomik konularla bağlantılı olduğuna işaret etti. Buna göre araştırmaya katılan düşük gelirli erkeklerin, varlıklı erkek katılımcılara göre bakir olma olasılığı 20 kat daha fazla.

BMC Public Health adlı bilimsel yayında yer alan araştırmanın başyazarı Cyrus Ghaznavi şunları söyledi:

“Heteroseksüel deneyimsizliğin erkekler için en azından kısmen sosyoekonomik bir konu olduğunu gösteriyoruz. Basitçe söylemek gerekirse, para konuşur.”

Japonya’da daha önce hiç cinsel ilişkiye girmediğini söyleyen kadın ve erkeklerin oranı 1992’den bu yana neredeyse 2 kat arttı. 30’larındaki Japonların, İngiliz, Avustralyalı ve ABD’li yaşıtlarına göre bakire olma olasılıkları 10 kat daha fazla. Bu ülkelerdeki bekaret oranı ise yüzde 1 ile 5 arasında.

Bilim insanları araştırma için, Japonya Ulusal Nüfus ve Sosyal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü’nün 1992-2015 yıllarında 11 bin - 18 bin yetişkini kapsayan 7 anketinden topladıkları istatistikleri kullandı.

Buna göre 2015’e dek 35-39 yaşlarındaki heteroseksüel kadınların yüzde 8,9’u ve heteroseksüel erkeklerin ise yüzde 9,5’i cinsel deneyim yaşamadıklarını belirtti.

Ghaznavi’ye göre sürekli, tam zamanlı işi olan ve bir milyondan fazla nüfusu bulunan şehirlerde yaşayan erkeklerin cinsel ilişki yaşamış olma ihtimalleri daha yüksek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna karşın düşük gelirli kadınların, kendileriyle aynı miktarda para kazanan erkeklere göre cinsel deneyim yaşamış olma ihtimalleri daha fazla.

Araştırmanın yazarları bu durumu, Japonya’daki evli kadınların cinsel ilişki yaşama ve maaşsız tam zamanlı ev hanımı olma olasılıklarına bağlıyor.

Araştırmanın başyazarlarından Peter Ueda, konuyla ilgili daha önceki araştırmaların sadece hiç evlenmemiş kişileri kapsadığını ve bekaret oranlarını yaş gruplarına göre ayırmadığına dikkat çekti. Ueda, “İster tercihen ister zorunluluktan olsun, cinsel durgunluk veya deneyimsizlik alay konusu olarak görülmemeli. Bu herkes için kaygı verici olmak zorunda değil” dedi.  

Ueda sözlerini şöyle sürdürdü:

“Online çöpçatanlığın, romantik ve cinsel ilişkilerdeki farklılaşan beklentilerin, değişen değerler, yaşam biçimleri ve iş gücü piyasası trendlerinin sonucunda ilişki dinamiklerinin nasıl evrim geçirdiğini ve cinsel durgunluğun sebeplerini anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.”

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU