Şampiyonluk, Başakşehir'in kasasını dolduracak: 420 milyon lira gelir elde etmesi bekleniyor

Lider Başakşehir, Kayserispor ile oynayacağı maçı kazanması halinde şampiyonluğun yanı sıra büyük bir gelirin de sahibi olacak. Turuncu-lacivertlilerin 420 milyon euro gelir etme şansı bulunuyor

Başakşehir, Kayserispor'u yenerse Süper Lig tarihinin 6. şampiyonu olacak / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de lider Medipol Başakşehir, 33. haftada yarın sahasında Hes Kablo Kayserispor ile yapacağı maça şampiyonluk için çıkacak.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı, hakem Ali Şansalan yönetecek.

Süper Lig'de haftaya 66 puanla lider giren turuncu-lacivertliler, karşılaşmadan galibiyetle ayrılması halinde, 4 puan gerisinde bulunan en yakın takipçisi Trabzonspor'un oynayacağı maçın sonucuna bakılmaksızın 2019-2020 sezonunun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

420 milyon lira gelir elde edecek

Kayserispor'u konuk edecek lider Başakşehir, maçtan galibiyetle ayrılması halinde şampiyonluğun yanı sıra büyük bir maddi gelirin de sahibi olacak.

Turuncu-lacivertli takım, elde edeceği şampiyonlukla hem Süper Lig'in altıncı şampiyonu olarak adını tarihe yazdıracak hem de önemli miktarda bir para kazanacak.

Süper Lig'de mücadele ettiği için lige giriş parası alan, galibiyet ve beraberliklerden performans primleri kazanan Medipol Başakşehir, şampiyonluk ödülünü de kasasına koyacak.

Süper Lig'de mutlu sona ulaşması halinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan mücadele edecek Medipol Başakşehir'in, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde elde ettiği gelirle kazancı yaklaşık 420 milyon lirayı bulacak.

 

Medipol Başakşehir-AA1.jpg

Medipol Başakşehir, Kayserispor'u yenerse lig tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde ederek tarihe geçecek / Fotoğraf: AA

 

Performans primi 68 milyon lira 

Süper Lig'de mücadele ettiği için 38 milyon lira "ayak bastı" parası alan Medipol Başakşehir, Hes Kablo Kayserispor maçını da kazandığı takdirde toplamda 68 milyon lirayı bulan performans priminin de sahibi olacak.

Şampiyonluk ödülü 36 milyon lira

Turuncu-lacivertli takım, mutlu sona ulaşması durumunda şampiyonluk primi olarak 36 milyon lira kazanacak.

Medipol Başakşehir, ligdeki son maçında da Kasımpaşa'yı yenmesi halinde toplam 145 milyon lira gelir elde edecek.

Şampiyonlar Ligi'ne "ayak bastı" parası 20 milyon euro

Lig yarışında ipi göğüslemesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını kazanacak Medipol Başakşehir, katılım ve yayın gelirleriyle birlikte UEFA'dan yaklaşık 20 milyon euro gibi bir geliri de kasasına koyacak. 

Turuncu-lacivertlilerin alacağı galibiyet ve beraberliklerle de bu rakamı artırma şansı olacak. 

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU