Bolsonaro karantinadan çabuk bıktı: Evde kalmaya katlanamıyorum, yeni test yaptıracağım

Koronavirüs testi pozitif çıkan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ikinci kez test yaptıracağını ve sonuçlar olumlu çıkarsa görevine dönmeyi istediğini söyledi

Bolsonaro 7 Temmuz'da kendisine yeni tip koronavirüs bulaştığını söylemişti (AFP)

Koronavirüs testinin bir hafta önce pozitif çıkması sonrası karantinaya giren Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro yeniden test yaptırmayı düşündüğünü söyledi.

Bolsonaro'nun tekrar test yaptırma sebebiyse "sıkılmış" olması.

Başkent Brasilia'daki Alvorada Sarayı'nda bulunan resmi konutundan CNN Brezilya'ya telefonla röportaj veren Bolsonaro, bugün (salı günü) yapılacak testin socuçlarının birkaç saat içinde belli olmasını beklediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bolsonaro "Sonucu biraz endişeyle bekliyeceğim. Çünkü evde kalma rutinine katlanamıyorum. Bu korkunç" dedi.

Bolsonaro koronavirüs pandemisinin başlangıcından beri krizin ciddiyetini önemsememiş ve eyalet valilerinin koronavirüsü kontrol atlına alma önlemlerini eleştirmişti.

Son röportajında "iyi hissettiğini" söyleyen ve ateş, solunum rahatsızlığı yada tat kaybı gibi sorunlar yaşamadığını belirten Bolsonaro "Yeni testin virüsün bulaştığını doğrulayıp doğrulamayacağını bilmiyorum. Ama yarın her şey yolunda giderse işe döneceğim. Tabii ki eğer farklı yönde olursa birkaç gün daha bekleyeceğim" ifadelerini kullandı.

Her halükarda en fazla bir hafta sonra görevlerine geri dönmeyi umduğunu belirten 65 yaşındaki Brezilyalı lider "Sürekli video konferans yoluyla çalışıyoruz. İşlerin birikmemesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Brezilya, ABD'nin ardından dünyada en fazla Kovid-19 vakasının kayda geçtiği ülke konumunda. Pazartesi itibarıyla ülkede toplamda 72 bin 833 kişi bu hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkede doğrulanan Kovid-19 vakası sayısıysa 1 milyon 800 binden fazla.

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU