Cansız bedenine ulaşılan Seul Belediye Başkanı'nın vasiyeti ortaya çıktı: Herkesin önünde suçluyum

2011'den beri Seul Belediye Başkanlığı görevini yürüten Park, birkaç saatliğine ortadan kaybolmuş ve polis tarafından cansız bedenine ulaşılmıştı

Fotoğraf: AP

Dün gece ölü bulunan Seul Belediye Başkanı Park Won-soon ölmeden önce özür dileme ve cesedinin yakılması talebinde bulunduğu mektubu ortaya çıktı.

Güney Koreli makamların ulaştığı mektupta belediye başkanı, "Herkesin önünde suçluyum. Hayat boyunca benimle yürüyen herkese teşekkür ederim. Acıdan başka hiçbir şey vermediğim aileme karşı her zaman suçlu hissettim. Ölü bedenimi yaksınlar ve babamın mezarına uçursunlar. Hepiniz hoşçakalın" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güney Kore Haber Ajansı Yonhap, Won-soon'un ölmeden önce yazdığı mektuba ulaşıldığını ve belediye başkanının ölümünü soruşturan yetkili makamlara aktarıldığını yazdı.

Seul Belediye Başkanı Park'ın kızı, dün yerel saatle 1700 sularında polis ihbarında bulunarak, babasının "4-5 saat önce vasiyet benzeri bir mesaj bırakarak evden ayrıldığını ve telefonunun kapalı olduğunu" ifade etmişti.

Polis, kızının, Park'a telefonla ulaşamadığı için polis çağırmaya karar verdiğini söylediğini aktarmıştı.

Belediye Başkanı Park'ı, telefon sinyalinin en son tespit edildiği başkent Seul'ün Sungbuk Mahallesi'nde aradıklarını kaydeden polis memurları, drone ve köpeklerin kullanıldığı arama operasyonuna yaklaşık 150 polisin katıldığını bildirmişti.

Öte yandan BBC Seul Muhabiri Laura Bicker, Başkan'ın ofisinde çalışan kadın bir çalışanın dün gece Belediye Başkanı hakkında cinsel taciz suçlamasında bulunduğunu aktardı.

Park, 2011'den bu yana Seul Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU