KONDA Genel Müdürü Ağırdır’dan Z kuşağı yorumu: İYİ Parti, MHP ve HDP’ye yakın duruyorlar

“AK Parti ne yaparsa yapsın, bu gençlerle kolay barışamayacak”

Fotoğraf: Twitter

Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, son günlerde siyasetin gündemine giren Z kuşağının yakın durduğu partilerin İYİ Parti, MHP ve HDP olduğunu söyledi.

Ağırdır, T24’te Murat Sabuncu ile yaptığı Sayıların Dili programında Z kuşağının yüzde 70’nin Türkiye’nin sorunlarını çözeceğine inanmadığını söylerken gençlerin siyasi yönelimlerini de şöyle anlattı:

Bizim araştırmalarımızda gördüğümüz bu kuşağın yarıdan çoğu siyasi aktörlerden umutsuz olduğundan dolayı oy vermeye gitmeyeceğim diyor. Ve nitekim de gitmiyor zaten ağırlığı da. Ama gittiği zaman da AK Parti ve CHP'nin oy oranları, ya da gidenleri için diyeyim, araştırmalar üzerinden söylüyorum, seçim sonucu üzerinden değil... Gideceğini ve bir parti tercihinde bulunacağını söyleyenlerin içindeki oy oranları da AK Parti ve CHP'nin Türkiye ortalamasından geride. İYİ Parti, MHP ve HDP ise Türkiye ortalamasından fazla oy alıyor. Ne demek... Çünkü bu çocuklar daha net tavırlar istiyorlar. Daha net pozisyonlar istiyorlar. Sadece radikal demek istemiyorum... Çünkü öfkeleri baskın.

AK Parti iktidarının gençlere özgürlük vaadinde bulunmadığını söyleyen Ağırdır, şöyle devam etti:

AK Parti ne yaparsa yapsın, bu gençlerle kolay barışamayacak. Çünkü AK Parti özgürlükçü değil her şeyden önce. Ama peki diğer partiler cevap üretiyor mu? Hayır, diğer partiler de buna cevap üretmiyor. Sadece İyi Parti, MHP, HDP demek, onların bir kısmının öfkelerini kanalize edebildikleri mecra olduğu için... Umut gördüklerinden değil, öfkesini gösterebildiği bir alan, bir zihni iklim yakaladığını, ayağını bastığını... Mekansal bir ilişki üretebildiği için oraya yanaşıyor.

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU