Ahmet Nur Çebi: TFF'nin bize verdiği cevaptan anlıyorum ki 1986-87 sezonu şampiyonu Beşiktaş'tır

Ahmet Nur Çebi, Mesut Bakkal'ın iddiaları üzerine TFF'ye yaptıkları başvurunun, "zaman aşımı" gerekçesiyle reddedilmesi üzerine 1986-87 şampiyonunun Beşiktaş olduğunu dile getirerek "Kağıtta yazıp yazmamış olması bir önem arz etmiyor" dedi

Ahmet Nur Çebi / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanma süreci, teknik direktör Sergen Yalçın, "Bırakmam Seni" kampanyası ve 1986-87 sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kovid-19'a yakalanmasının ardından çalışmalarını evden sürdürdüğünü ve hijyen kuralları ile sosyal mesafe kurallarına özen gösterdiğini dile getiren Çebi, " Vücut olarak bir belirti yaşamamama rağmen ilk testim pozitif çıktı. İlk olarak aklıma eşim geldi. Çünkü bu süreçte yanımda hep kendisi vardı. Benim testim pozitif çıkınca risk durumunda olduğu için o da test oldu. Neyse ki onun testi negatif çıktı. Ailem ilk olarak endişelendi tabi. Çünkü ciddi bir hastalık bu. Ancak zaman içerisinde hastalığın ağır olarak bir semptomunun bende gözükmemesi onları da bir nebze olsa rahatlattı. Fatih Terim ve Abdurrahim Albayrak'la görüştüm, geçmiş olsun dileklerimi ilettim"  şeklinde görüş belirtti.

Beşiktaş'ta Abdullah Avcı'nın görevine son verilmesinin ardından takımın başına getirilen Sergen Yalçın'ın altyapıdan yetişen başarılı bir futbol insanı olduğunu kaydeden Çebi, şöyle konuştu:

Özümüze dönerek sportif başarıyı yakaladığımız ve bunu sürdürebilir kıldığımız bir yapı düşünüyoruz. Bu yapıyı Sergen hocamıza tesis edeceğiz. Kendisi model olarak görülecektir. Bazı kişiler gençlere ağırlık vermemizle ilgili problemler göstermek istiyor. Huzursuzluk yaratmayı hedefliyorlar. Hocamızla aynı fikirdeyiz. Zaten zaman her şeyi gösterecektir.

"Taraftarlar kulüplerine sahip çıkacaktır"

Ekonomik olarak zor günler geçiren Beşiktaş'a rahat bir nefes aldırmak için düzenlenen "Bırakmam Seni" kampanyasıyla ilgili şu ana kadar SMS ağırlıklı bir yol izlediklerini aktaran Beşiktaş Başkanı, kampanyanın devamıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

İlk etap tamamlanacak. İş insanlarından alacağımız destek için kendilerini telefonla arıyorum. Kovid-19'dan dolayı yemek düzenleyemiyoruz. ‘Bırakmam Seni' ismi anonim olan marştan geliyor. Taraftarımız çok sevdi, biz de bu isimle yola çıktık. Ali Bey (Koç) ile kampanya hakkında konuştuk. Taraftarlar elbette gönül verdikleri renklere ve armasına aşık oldukları kulüplerine sahip çıkacaklardır.

 

 

"Paralar nerede' diye sormak yakışmaz"

Beşiktaş'ın eski başkanı Fikret Orman'a tribünlerden yapılan "Paralar nerede" tezahüratlarıyla ilgili de konuşan Çebi, başkanlık koltuğuna oturmasının ardından "Paralar nedere" diye sormasının makamı  gereği doğru olmayacağını belirten Çebi, " Benim oturduğum koltuk icraat yapmayı ve kamuoyuna gerçekleri anlatmamı gerektiriyor" dedi.

"1986-87 sezonu şampiyonu Beşiktaş'tır" 

Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Mesut Bakkal'ın kitabındaki "teşvik primi" iddiaları üzerine 1986-87 sezonuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı şampiyonluk başvurusu "zaman aşımı" gerekçesiyle reddedildi. 

Başkan Ahmet Nur Çebi, bu konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Yasaları TBMM çıkarıyor. Burada da halk iradesi var. Yorum yapmak saygısızlık olur ancak TFF'nin bize verdiği cevaptan şunu anlıyorum ki 1986-87 sezonu şampiyonu Beşiktaş'tır. Gönülde de akılda da vicdanda da… Kağıtta yazıp yazmamış olması bir önem arz etmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Eski futbolcu ve teknik direktör Mesut Bakkal, "Mesut' Bir Adamın Hikayesi" adlı kitabında 1986-87 sezonunda Denizlispor'da oynadığı dönemde Galatasaray'dan 2'şer milyon lira teşvik primi aldıklarını iddia etmişti.

Galatasaray'da dönemin futbol şubesi sorumlusu Ergun Gursoy, Bakkal'ın iddiaları üzerine Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada, "Zaman zaman popülaritesini kaybetmiş hocalar, idareciler bu tip söylemleri su yüzüne çıkartırlar" diyerek, şunları söyledi: 

Önemli bir konu tabii. İnsanların ilgisini de çekmek için durup dururken 33 sene evvelki bir olayı, hiç alakası yokken konuşmaya başlıyorlar. Bu iddiaları kitabında yazan adamı ben futbolcu olarak tanımıyorum. Hoca olarak da sadece ismini duydum. Kendisini yolda görsem tanımam. Belli ki işsiz. Hiçbir popülaritesi olmayan, takım düşüren bir futbol adamı ve böyle bir şeye tenezzül ediyor. Bunlar yakışık alan şeyler değil.

Beşiktaş Kulübü, 13 Mart'ta teknik direktör Mesut Bakkal'ın teşvik primi aldığına yönelik iddiaları hakkında söz konusu sezonun şampiyonluğunun Galatasaray'dan alınarak kendilerine verilmesi talebiyle TFF'ye başvuruda bulunmuştu.

TFF Hukuk Kurulu, geçen hafta başvuruyu reddettiğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU