Mesut Urgancılar: 1986-87 şampiyonu Beşiktaş açıklaması yapıp, özür dileyebilirler

Beşiktaş Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, yazılı bir açıklama yaparak, teknik direktör Mesut Bakkal'ın kitabında yer alan "teşvik primi" iddialarıyla ilgili TFF'ye bir başvuruda bulunduklarını ve cevabını beklediklerini belirtti

Mesut Urgancılar / Fotoğraf: İHA

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, teknik direktör Mesut Bakkal'ın yazdığı kitapta geçen teşvik primi iddiaları için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulunduklarını ve 1986-87 sezonunun şampiyonu ilan edilmeleri gerektiğini söyledi. 

Urgancılar yaptığı yazılı açıklamada, "Mesut Bakkal'ın itirafları neticesinde TFF'ye bir başvuruda bulunduk, cevabını bekliyoruz. Evde boş oturmak yerine '1986-87 şampiyonu Beşiktaş' açıklaması yapıp, özür dileyebilirler" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı kulübün geçmiş 10 yılının denetiminin yapıldığını ve tasvip etmedikleri tarzda sözleşmeler imzalanarak kulübün borcunun 3.3 milyar liraya kadar çıkabilecek kontratlar yapıldığını ve sabredilmesi gerektiğini belirten Urgancılar, şunları kaydetti: 

Burada kiminle ilgili ne sıkıntı varsa, herkes bedelini ödeyecek. Başkanımız geçmiş dönemde 6,5 yıl ikinci başkanlık yapmış olabilir. Benim ve diğer çalışma arkadaşlarımızın da görev aldığı zamanlar oldu. Umarım yağmur, sadece suçlunun üstüne yağar. Soruşturma devam ediyor ancak malum pandemi nedeniyle evde kaldığımız için gerekli kişilerle yüz yüze iletişim kuramıyoruz. Sağ olsunlar arkadaşlarımız bunları aşmaya çalışıyor. Kaç kişiyle çalışırsanız çalışın, tüm 10 yılın evrakı 1-2 ayda incelenecek iş değil. Bu anlamda biraz sabra ihtiyacımız var.

 

Mesut Bakkal kitap.jpg
Mesut Bakkal'ın "teşvik primi​" aldıklarını iddia ettiği kitabın ilgili bölümü

 

Ne olmuştu?

Eski futbolcu ve teknik direktör Mesut Bakkal, "Mesut' Bir Adamın Hikayesi" adlı kitabında 1986-87 sezonunda Denizlispor'da oynadığı dönemde Galatasaray'dan 2'şer milyon lira teşvik primi aldıklarını iddia etmişti.

Bakkal, kitabında o günleri şu sözlerle anlattı:

O sezonun unutulmaz maçı sondan bir önceki hafta İstanbul'da oynanan Beşiktaş maçıdır! Beşiktaş maçından önce başkan Ahmet Dardar idmanı izlemeye geldi. O ara antrenman karıştı. Hocadan idmanı bitirmesini istediler. İlk başta anlayamadık biz. Ne olduğunu sorduk. 'Çabuk toplanın İstanbul'a gidiyoruz' dediler. Sonra bize haber geldi, durumu anladık. Meğer Galatasaray bizi ağırlayacakmış. Akşam İzmir'e, İzmir'den de İstanbul'a. Ergun Gürsoy'un (Galatasaray'da dönemin futbol şubesinden sorumlu yöneticisi) bürosunun karşısındaki Dedeman otelinde kaldık. Arada bize gelip, 'Aman çocuklar bizim için bu maç çok önemli' diyorlardı. Maçı da Ali Sami Yen'de oynayacaktık.

Bir çanta içinde para geldi otele. Kişi başına düşen para bizim transfer taksidimizdem biraz fazlaydı. Maç konuşmasında söylediler; kişi başı ikişer milyondu. Tam o ara yeni çıkan bir arabanın parasıydı. Büyük para. Ali İpek, genel kaptandı. O gün tam maça gidecekken Nihat Hoca, Zafer abiyi kesti. Biz de, 'Zafer abi sen bizi otelde bekle' dedik. O maça gelmedi. Bir yönetici ile 6. kata kilitledik. Maça gittik. Orada bize atlar için kullandıkları haplardan verdiler. Hatta maç içinde bizim Çingene Erhan, 'Mesut, ben kusacağım' demiş, ben de 'Yahu maç içinde nereye kusacaksın' yanıtını vermiştim.

 

Ergun Gürsoy - Independent Türkçe (1).jpeg
Ergun Gürsoy / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Galatasaray'da dönemin futbol şubesi sorumlusu Ergun Gursoy, Bakkal'ın iddiaları üzerine Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada, "Zaman zaman popülaritesini kaybetmiş hocalar, idareciler bu tip söylemleri su yüzüne çıkartırlar" diyerek, şunları söyledi: 

Önemli bir konu tabii. İnsanların ilgisini de çekmek için durup dururken 33 sene evvelki bir olayı, hiç alakası yokken konuşmaya başlıyorlar. Bu iddiaları kitabında yazan adamı ben futbolcu olarak tanımıyorum. Hoca olarak da sadece ismini duydum. Kendisini yolda görsem tanımam. Belli ki işsiz. Hiçbir popülaritesi olmayan, takım düşüren bir futbol adamı ve böyle bir şeye tenezzül ediyor. Bunlar yakışık alan şeyler değil.

Benden para aldım diyecek de hiçbir Allah'ın kulu yoktur. Bu tamamen yakıştırmadır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Şimdi bunların söylenmesi ne kulüplere, ne o zaman yaşamış insanlara hiç yakışmıyor. Yani Beşiktaş'ın Denizlispor ile berabere kalması anormal bir olay değil ki. Herkes herkesi yenebiliyor veya berabere kalabiliyor. Bu, doğru bir olay değil. Bunu Mesut Bakkal'a da yakıştıramadım ama kitabının satması için bu tür sansasyonel bir olayı su yüzüne çıkartması yazarlık açısından kendince haklı olabilir ama ben böyle bir dedikoduya katılmıyorum.

1986-87 sezonunda sondan bir önceki hafta Beşiktaş, sahasında Denizlispor ile 1-1 berabere kalırken, Galatasaray, deplasmanda Antalyaspor'u 3-1 yenerek son haftaya 1 puan önde girmişti.

Ligin son haftasında sahasında Eskişehirspor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray, sezonu Beşiktaş'ın 1 puan önünde şampiyon olarak tamamlamıştı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU