Yusuf Kaplan: Tecavüzlere, kadın cinayetlerine, şiddete karşı yasa çıkaramayacak kadar aciz miyiz?

“Bu sözleşmeden sonra kadın cinayetleri azalmadı; aksine katlanarak tırmandı!”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan,  Türkiye’nin kadına yönelik şiddetin önlenmesi kapsamında kabul ettiği İstanbul Sözleşmesi hakkında devam eden tartışma hakkında yazdı. Sözleşmenin yürürlükten kaldırılacağını söyleyen Kaplan, “Biz bu ülkede tecavüzlerle, kadın cinayetleriyle, kadına karşı şiddetle ilgili yasa çıkaramayacak kadar âciz miyiz Allah aşkına!” dedi.

Kaplan, bugünkü köşe yazısında Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un açıklamalarını hatırlatarak şunları söyledi:

Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıyor... Nihayet! Açıklama, Numan Kurtulmuş Hoca’dan geldi. Tayyip Bey, Sözleşme’den çıkış süreci üzerinde çalışılmasına dâir talimat vermişti.

Bu konuda bir avuç insanla yılmadan mücadele ettik. Halkımızın güçlü desteğiyle iğrenç saldırılara göğüs gerdik. Ankara gerek bizim gayretlerimize gerekse halkımızın isyanına kayıtsız kalmadı ve düğmeye bastı. Bu pespaye sözleşmeyi topluma dayatanların gerekçesi, bu sözleşmenin kadın cinayetlerini, tecavüzleri koruduğu iddiası!

Bu iddia, iki açıdan tutarsız ve saçma: Her şeyden önce, bu sözleşmeden sonra kadın cinayetleri azalmadı; aksine katlanarak tırmandı! Yazıda birazdan açıklayacağım rakamlar ürpertici! İkincisi de, biz bu ülkede tecavüzlerle, kadın cinayetleriyle, kadına karşı şiddetle ilgili yasa çıkaramayacak kadar âciz miyiz Allah aşkına! Türk hukukçularına hakaret bu, bence.

Kimseyi kandırmasınlar! Baronik, masonik şebekelerin bu Sözleşme’yi ölümüne savunmaları boşuna değil: Türk toplumunun en güçlü yanı olan aileyi çökertmek! Aile çökünce bu toplumun güdülmesi kolaylaşacaktır!

Kaplan, yazısının devamında geçmişte kaleme aldığı bir köşeyi paylaştı.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU