15 Temmuz’da TEM Daire Başkanı Aslan’ı öldürmek isteyen eski albay Öktem'e ağırlaştırılmış müebbet verildi

Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı'nda yaşananlara ilişkin görülen davada karar açıklandı

Turgut Aslan'ın Albay Erkan Öktem tarafından rehin alınarak infaz edilmeye götürüldüğüne ilişkin güvenlik kamerası kayıtları dava dosyasına girmişti  

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı'nın Beştepe'deki Karargahı'nda yaşananlara ilişkin görülen 245 sanıklı davada karar çıktı.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi, “Anayasayı ihlale teşebbüs” suçundan yargılanan 86 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, aynı suçlamayla yargılanan 25 sanığa ise “takdiri indirimlerin” ardından müebbet hapis cezası verdi.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanıklar arasında o dönem Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı olan Cumhurbaşkanı Danışmanı Turgut Arslan’ı başından vurarak öldürmek isteyen eski Kurmay Albay Erkan Öktem de bulunuyor. 

Öktem’e “kasten öldürme” ve “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ayrıca 9 kez müebbet ve 20 yıl hapis cezası da verildi.

Darbeciler, 15 Temmuz'da Aslan'ı toplantı bahanesiyle çağırarak rehin almış ardından öldürmek amacıyla başına ateş etmişti.

Darbeciler Aslan'ı öldürmeyi başaramasa da koruma memuru Hasan Gülhan'ı aynı yöntemle şehit etti.

Duruşma öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı

Kararın açıklandığı duruşma öncesi Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde güvenlik ve sağlık önlemleri alındı.

Duruşmayı izlemek için gelen avukat ve gazeteler, ateşleri ölçüldükten sonra salona alındı.

Yerleşkeye giren araçlar tek tek aranırken Jandarmaya ait drone da havadan görüntü aldı. Aramalara bomba arama köpekleri de katıldı.


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU