Bakan Pakdemirli'den Kurban Bayramı açıklaması: 1,2 milyon büyükbaş, 3,5 milyon da küçükbaş hayvan kesim için hazır

Kurbanlık hayvanların kesim işlemlerine ilişkin açıklama yapan Bakan Pakdemirli, “Vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri konusunda endişeleri olmasın” dedi

Fotoğraf: AA

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çerkeş ilçesinde bulunan hayvan pazarını ziyaret etti.

Yapımı süren hayvan pazarını inceleyerek Belediye Başkanı Hasan Sopacı'dan bilgi alan Pakdemirli burada yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar konusunda vatandaşların endişe etmemesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmeleri konusunda eksik olmadığını belirten Pakdemirli şunları kaydetti:

1,2 milyon büyükbaş 3,5 milyon da küçükbaş hayvan kesim için hazır bekliyor. Geçen yıl da aşağı yukarı 800 bin büyükbaş kesildi 2,7 milyon da küçükbaş kesildi. Yani her yıl aşağı yukarı yüzde 50 daha fazlasını sektör hazır ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri konusunda herhangi bir endişeleri olmasın.

Hayvan pazarlarında el dezenfeksiyonu ve ateş ölçümleri yapılacak 

Koronavirüs salgını nedeniyle hayvan pazarlarında ve kesim yerlerinde gerekli önlemlerin alındığını vurgulayan Pakdemirli, “Gelenek gereği hayvan pazarında tokalaşma oluyordu. Artık bu sene içinde bulunduğumuz ve hala devam eden pandemiden dolayı da bu tokalaşmalar olmayacak. Mümkün mertebe sosyal mesafelerle bu işler halledilecek” dedi.

Pakdemirli, maskesiz olarak hayvan pazarlarına girilemeyeceğinin altınız çizerek, “El dezenfeksiyonu ve ateş ölçümleri yapılacak. Satış yerinin etrafları sınırlandırılacak, hayvan satış yerlerinde uygun giriş ve çıkış kapıları oluşturulacak” ifadelerini kullandı.

Kulak küpesi, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu ve nakil belgesi olmayan hayvanların asla hayvan satış yerlerine, kurbanlık satış yerlerine alınmayacağını vurgulayan Pakdemirli, "Çadırlar arası mesafe en az 2 metre olacak. Hayvan belgeleri 'Haysag' uygulamasından sorgulandıktan sonra hayvanın alım satım işlemleri gerçekleşecek. Bu sene her yıl olduğu gibi zaten hijyen tedbirlerini maksimum seviyede uyguluyorduk ama kovide özel bazı ekstra tedbirler aldık. İnşallah vatandaşlarımız dini vecibelerine istedikleri şekilde, istedikleri konforda yerine getirebilecekler" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU