ABD’de gösterilerin merkezinde silahlı saldırı: 1 ölü, en az 11 yaralı

Minneapolis Polis Departmanı, yaralı kişilerin hayati tehlikesi bulunmadığını ifade etti

Amerika Birleşik Devletleri'de (ABD) protestoların devam ettiği Minneapolis kentinde yaşanan silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, en az 11 kişi yaralandı.

ABD'nin Minnesota eyaletinde bulunan Minneapolis kentinde restoran ve barların yer aldığı Uptown bölgesinde silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Minneapolis Polis Departmanı’nın açıklamasına göre silahlı saldırıda 11 kişi yaralandı, 1 kişi de hayatını kaybetti.

 

Hayatını kaybeden kişinin erkek olduğu belirtilirken, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Minneapolis emniyeti, polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd'un ölümü ile tüm dünyanın gündemine oturmuştu.

Ne olmuştu?

Minneapolis'te 46 yaşındaki George Floyd, 25 Mayıs'ta gözaltına alınırken bir polisin boynuna dizini basması sonucu yaşamını yitirmiş ve bu olayın görüntülerinin sosyal medyada yayılması, ülkede polis şiddetini ve ırkçılık tartışmalarını bir kez daha gündeme getirmişti. 

"Polis reformu" ve "ırkçılığa son" talebiyle başlayan gösterilerde, başkent Washington DC de dahil olmak üzere birçok büyük şehirde şiddet ve yağma olayları yaşanmış, şehirlere Ulusal Muhafızlar görevlendirilmişti.

New York ve Minneapolis dahil birçok şehir yerel polis teşkilatlarında reformlar için adımlar atarken, ABD Başkanı Donald Trump federal çapta polis teşkilatları konusunda bir kararname imzalamıştı.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU