Arteta, Mesut Özil'in performansını yetersiz buluyor: En iyisini verdiğini düşündüğümde oynatacağım

Mikel Arteta, koronavirüs sonrası ligin ilk maçında Mesut Özil'in kadroya alınmamasını form düşüklüğüne bağladı. "Mesut'u en iyi haliyle görmek isteyen ilk kişi benim" diyen İspanyol çalıştırıcı, "En iyisini verebileceğini düşündüğümde oynatacağım" dedi

Mesut Özil / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in teknik direktörü Mikel Arteta, Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in kadroda yeniden şans bulabilmesi için antrenmanlarda yüzde 100 performans vermesi ve en iyi formuna yeniden dönmesi gerektiğini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında verilen aranın ardından yeniden başlayan Premier Lig'in ilk maçında Manchester City'ye konuk olan Arsenal, sahadan 3-0'lık yenilgiyle ayrılırken, takımın yıldız oyuncularında Mesut Özil, 18 kişilik maç kadrosuna bile girememişti.

Nicolas Pepe, Alexandre Lacazette, Sead Kolasinac ve Dani Ceballos gibi isimleri yedek kulübesinde bırakan Arteta, ilk 11'de genç oyuncuları tercih etmiş ve Mesut Özil'i de maç kadrosuna dahil etmemişti.

Arteta, bu durumu taktiksel bir tercih olarak değerlendirse de açıklamalarında “Mesut’u en iyi haliyle görmek isteyen ilk kişi benim. Ne zaman en iyisini verebileceğini düşündüğümde o zaman onu sahaya süreceğim” diyerek, performansından memnun olmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Mesut’la diyaloğumuz, onunla benim aramda kalacak"

Mesut Özil ile herhangi bir problemleri olmadığını ve göreve başladığında kendisiyle açıkça konuştuklarını vurgulayan Arteta, "Geçen birkaç haftada birçok şey yaşadı ve her oyuncunun zamanlamasına saygı duymak zorundayım. Bazen biraz zamana ihtiyaçları oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türk asıllı Alman futbolcunun kendisiyle arasının çok iyi olduğunu aralarında hiçbir problemin bulunmadığını aktaran İspanyol teknik adam, "Mesut’la aramızdaki diyalog, onunla benim aramda kalacak. Açık ve dürüst bir konuşmaydı” şeklinde konuştu.

2013'te Real Madrid'e 47 milyon euro bonservis ödenerek Arsenal kadrosuna katılan Mesut Özil, Londra ekibiyle bu sezon 18'i Premier Lig, 3'ü kupa ve 2'si UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplam 23 kez sahaya çıkarken, 1 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU