Spor yazarları Trabzonspor-Fenerbahçe maçını yorumladı: Geldiler, yendiler, döndüler

Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek Türkiye Kupası'nda finale yükselen ilk takım oldu. Karşılaşmanın ardından spor yazarları müsabakayı yorumladı

Trabzonspor, 23 yıl sonra Fenerbahçe'yi Kadıköy'de mağlup ederek Türkiye Kupası'nda finale kaldı / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan Trabzonspor, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası seyircisiz oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe'ye konuk oldu. 

Ligde şampiyonluk umutlarını tüketen Fenerbahçe, ilk maçta 2-1 yenildiği rakibine bu kez 3-1 kaybederek, Türkiye Kupasına da havlu attı. Maçın golleri Alexander Sörloth (2), Deniz Türüç ve Filip Novak'tan geldi.

Spor yazarları, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek finale yükseldiği maçı değerlendirdi.

 

FB-TS-1.jpg
Emre Belözoğlu, bir pozisyon sonrası kendisine "sus" işareti yapan Sörloth'a oldukça öfkelendi / Fotoğraf: AA

 

"Emre her maçta bu kadar öfkelenecekse, yeni sezonda kulübeye hiç inmemeli"

Milliyet gazetesi yazarı Şansal Büyüka, Fenerbahçe'nin bu sezonki en iyi başlangıçlarından birini yaptığını belirttiği yazısında şu ifadeleri kullandı:

Sahanın her yerinde Trabzonsporlu oyunculara basmaya ve kendi yarı alanına hapsetmeye çalıştı. Bunu başardı da... Ama göz açıp kapayıncaya kadar geçti bu görüntü... Ortaya Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki “derin kalite farkı” çıktı. Fenerbahçe 10 pas yapıp Trabzonspor ceza alanına zor yaklaşırken, Trabzonspor ilk atağında Ekuban’ın 30 metrelik müthiş pasıyla ve büyük golcü Sörloth’un vuruşuyla golü belki beklediğinden de erken buldu.

“Kadersizin işi, muhallebi yerken kırılır dişi” misali, Sörloth’un gol vuruşunda topun Serdar Aziz’e çarpıp yön değiştirmesi ve kaleci Altay’ı çaresiz bırakması Fenerbahçe adına yaşanabilecek en büyük talihsizlikti. Ama unutulmasın, Fenerbahçe 10 pas yaparak rakip ceza alanına zor gitti, Trabzonspor 30 metrelik mükemmel bir Ekuban pasıyla ilk atağında golünü buldu. Kaliten varsa, karşında da bu kadar uzun pasta rakibi kaçıran bir savunma anlayışı varsa, golü rahat buluyorsun. Kaliten sınırlıysa rakip kaleyi bulmak için akla karayı seçiyorsun.

Büyüka, yedek kulübesindeki Emre Belözoğlu'nun Alexander Sörloth ile girdiği tartışma sonrası kırmızı kart görmesini de eleştirerek şunları kaydetti:

Şunu da yazmadan geçmeyelim... Emre her maçta bu kadar öfkelenecekse, yeni sezonda kulübeye hiç inmemeli... Futbolun yöneticisi olarak tribünde kalmalı... Bu hem kendisi, hem Fenerbahçe için daha hayırlı olur. 

 

FB-TS-2.jpg
Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşadı / Fotoğraf: AA

 

Cem Dizdar: Geldiler, yendiler, döndüler

Fanatik gazetesi yazarı Cem Dizdar, hataları olan ancak buna rağmen doğru hamlelerle sorunları aşan Trabzonspor ile problemleri sürekli artan Fenerbahçe'nin karşı karşıya geldiğini yazdı.

"Sahadaki takımlar da yönetimlerini taklit eder gibi" diyen Dizdar, yazısını şöyle sürdürdü:

Biri düzenli, diğeri darmadağın, savruk. Sörloth, en güçlü yanı olan sol ayak içine aldığı pası gol yapınca Fenerbahçe’nin gerilmesi kaçınılmazdı. Gerginlik yedek kulübesinde patladı. “Fiili teknik direktör” Emre Belözoğlu çoğu zaman olduğu gibi kendine hakim olamadı ve takımını oyunun son bölümünde göstermesi beklenen olası etkiden mahrum bıraktı!

Trabzon savunmada organize ve sakin, fırsat buldukça da hücumda tehditkardı. Yedek kulübesindeki onca ‘hoca’ yetmiyormuş gibi tribündekilerden de teknik destek alan (!) Fenerbahçe’nin daha çok bireysel beceriye dayalı tarzı da hayli yardım etti onlara. Geldiler, yendiler, döndüler...

 

FB-TS-3.jpg
Luiz Gustavo - Alexander Sörloth / Fotoğraf: AA

 

Serdar Ali Çelikler: Kimse kusura bakmasın bu takımla zaten kazanamazdın

Maçtan önce de "Favori Trabzonspor" dediğini hatırlatan Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler, bordo-mavililerin sonuçta turu geçtiğini kaydederek, "Bir takım zaten şampiyonluk yarışında iken diğer takımın oyuncuları kendilerine ait tek bir maçı dahi kazanamayacak durumda mı? Ya da Trabzonspor neden favoriydi" sorusuna cevap aradığı yazısı şöyle:

Fenerbahçe bu turun ilk maçına istifa etmiş hocasının son görevi ile çıktı. Bu maça ise gelecek sene altyapıya gidecek hoca ile. Yani muhtemelen kupanın en zor eşleşmesinin iki maçında da hocasız çıkıldı aslen. Bu maça takımı hazırlayan "Sözde Sportif Direktör özde hala futbolcu" Emre Belözoğlu 2 maçta 3 sarı kart gördü ve başkanının tarihinin en önemli maçında takımını yalnız bıraktı. "Sen futbolcu musun yoksa sportif direktör mü?" diye duruma isyan eden Max Kruse haklı.. 

Trabzonspor'u tebrik ediyorum. Dubleye birer adımları kaldı. Fenerbahçe açısından tur zordu. Kimse kusura bakmasın 2. sınıf bir kaleci ile, 6 maç sonra gideceğini bilen bir stoper ve sol bek ile. Her maç ve her maçın her anında sakatlanacakmış gibi oynayan nitekim sakatlanan diğer stoperle. Bitik haldeki Vedat Muriqi ile zaten kazanamazdın.

 

FB-TS-4.jpg
Maçın hakemi Cüneyt Çakır, saha kenarında itirazlarını sürdüren Emre Belözoğlu'nu ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç etti / Fotoğraf: AA

 

İlker Yasin: Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'de kariyer yapması çok zor

Hürriyet gazetesi yazarı İlker Yasin, karşılaşmanın Fenerbahçe için Avrupa kupalarına katılma, taraftara moral ve heyecan verme, yönetime de nefes aldırma açısından önemine vurgu yaptığı yazısında şu değerlendirmeyi yaptı:

Fenerbahçe iki pasta bu kadar kolay golü nasıl yer? Sarı-lacivertli ekibin savunması, kaleci Altay’ın kariyeriyle oynuyor adeta. Sezonun yıldızı Sörloth 2 gol attı, Emre’yi oyundan attırdı. Ve takımını Türkiye Kupası’nda finale taşıdı. Ben, bu skora şaşırdığımı söyleyemem. Bu sezon Fenerbahçe için artık yok. Taraftar hatıralarla avunacak. Pandemi sonrasında isteksiz, kaygılı ve düşük konsantrasyonlu bir Kayseri maçının ardından bu maçın başka bir anlamı vardı. Ama Fenerbahçe futbolcu grubu bunu kavrayamadı. Fenerbahçe kadrosu, kalitesi bu olamaz. Büyük değişim şart. İvedilikle teknik direktörü bir an önce bulmak lazım. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yasin, dün akşamki maçta Sörloth ile girdiği tartışma sonra kırmızı kartla saha dışına gönderilen Emre Belözoğlu'nun hafta sonu oynanan Kayserispor maçında da kulübede kart gördüğünü hatırlatarak, şu eleştiriyi getirdi: 

Emre, dün de kırmızı gördü.‘Elden gelen’ subjektif, ‘üstüne düşeni yapmak’ objektiftir. Emre Belözoğlu hem subjektif hem objektif davranışlarıyla kendine ve takımına zarar vermeye devam ediyor. Öfke kontrolü sıfır, kendini kolay kaybeden Belözoğlu’nun F.Bahçe’de kariyer yapması çok zor. Mesele ne kadar iyi olduğun değil, ne kadar iyi olmak istediğindir. Emre iyi insan olabilir. Ben de öyle tanıyorum ama bir profesyonel olarak takıma sürekli zarar veriyor.

Trabzonspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda finalde karşılacağı rakibi, perşembe günü oynanacak Alanyaspor-Antalyaspor maçının ardından belli olacak. İlk maçı Alanyaspor 1-0 kazanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU