Tunceli Valiliği'nden yasak kararı: Bu geceden itibaren maske takmak zorunlu

Kovid-19 tedbirleri nedeniyle Tunceli kent merkezi ve ilçelerinde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Kurallara uymak şartıyla inanç merkezleri ziyaret edilebilecek

Tunceli Valiliği'nden yasak kararı / Fotoğraf: AA

Tunceli İl Pandemi Kurulu’nca kent genelinde koronavirüs (Kovid-19) salgınını kontrol altına almak ve virüsü önlemek amacıyla sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı.

Yasağa ilişkin Tunceli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, maske takma zorunluğunun 15 Haziran 2020 gecesi 00.00 itibari ile başlayacağı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maske takma zorunluluğunun 30 Haziran’a kadar süreceği belirtilen açıklamada, “Tunceli merkez ve Çemişgezek, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Ovacık, Pertek, Pülümür ilçelerinde zorunlu hallerde evlerinden dışarıya çıkacak vatandaşlarımızın, kendilerinin ve diğer vatandaşlarımızın sağlığı için maske kullanmalarının zorunlu olmasına 30 Haziran 2020 tarihine kadar karar verilmiştir” denildi.

“Kurallara uymak şartıyla inanç merkezleri ziyaret edilebilecek”

Valilik açıklamasında, Düzgün Baba Ziyareti, Kureyş Baba Ziyareti ve Ovacık Gözeleri gibi inanç merkezlerinin maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymak şartıyla ziyaret edilebileceğini söyledi.

Kararlara uymayanlara cezai işlem uygulanacağı belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde olmak üzere; Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3.150,00 TL ve Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392,00 TL idari para cezasının kolluk kuvvetlerince uygulanacaktır.”

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU