Daha pembe flamingoların daha saldırgan olduğu ortaya çıktı

Araştırmacılar rengin "karmaşık sosyal yapılar" içinde "önemli rol" oynadığını söylüyor

Flamingoların birbirleriyle sağlam dostluklar kurmasının vahşi doğada hayatta kalmak açısından önemli olduğu belirtildi (Unsplash)

Yeni bir araştırmaya göre, parlak pembe renkli flamingolar yiyecek için dövüş söz konusu olduğunda soluk renge sahip olanlara göre daha saldırgan.

WWT Slimbridge Sulak Arazi Merkezi'ndeki küçük flamingoları inceleyen Exeter Üniversitesi'nden araştırmacılar, koyu pembe tüylerin hayvanların sağlığının yerinde ve çiftleşmeye hazır olduğunu gösterdiğini söyledi.

Bilim insanlarına göre, bu nedenle bu türün en renkli erkek ve dişileri yiyecek için rekabet ederken daha saldırgan olma eğiliminde.

Exeter Üniversitesi'nden Dr. Paul Rose şunları söyledi:

Flamingolar karmaşık sosyal yapılar içeren kalabalık gruplarda yaşar. Renk bu konuda önemli bir rol oynuyor. Bu renk besinlerindeki karotenoidlerden geliyor. Küçük flamingolar için bu (besin) çoğunlukla sudan süzdükleri alglerdir.

Dr. Rose sözlerini şöyle sürdürdü:

Renkli tüylerinde görülen etkili bir tüketici olan sağlıklı bir flamingo, beslenirken saldırgan ve baskın olmak için daha fazla zaman ve enerjiye sahip olur.

Üniversiteyle WWT Slimbridfe Sulak Arazi Merkezi'nin birlikte gerçekleştirdiği ve hakemli bilim dergisi Ethology'da yayımlanan çalışma, aynı zamanda küçük flamingoların beslenmek için daha geniş bir alana sahip olduğunda daha rahat olduğunu ortaya koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dr. Rose, Gloucestershire'deki başka bir vahşi yaşam koruma alanında farklı beslenme koşullarındaki kuşların davranışlarını araştırdı. Bu koşullar arasında kapalı alandaki besleme kabı, kapalı ortamda daha geniş besleme havuzu ve açık alanda besinin bulunduğu geniş bir havuz yer alıyor.

Açık alandaki flamingolar daha az süre saldırgan davranış sergilerken, kaptan beslendikleri süreye kıyasla besin arama süreleri iki katına çıktı.

Dr. Rose, "Kuşlar yiyeceklerini almak için kalabalık halde toplandığında, daha çok didişiyor ve bu nedenle beslenmeye daha az vakit ayırıyor" diye belirtti.

Bu kuşları her zaman açık alanda beslemek mümkün değil. Küçük flamingolar sadece yaklaşık iki kilogram ağırlığında ve doğal alanlarının Afrika olması nedeniyle Birleşik Krallık gibi yerlerde kafesteki kuşlar kışın dışarıya çıkarsa çok soğuk olur.

Araştırmacı şunları ekledi:

Ne var ki, bu çalışma mümkün olan en geniş alanda beslenmeleri gerektiğini gösteriyor.

Zoolog açık ortamda besleme alanları bulunmasının "doğal yiyecek arama davranışlarını" harekete geçirmeye yardım edeceğini ve "aşırı saldırganlığı azaltacağını" ifade etti.

Exeter Üniversitesi'nde bu yıl gerçekleştirilen başka bir araşırma flamingoların uzun süreli arkadaşlıklar kurduğunu göstermişti.

Araştırmacılar, pembe kuşların dahi birbirleriyle "takılmayı seçtiğini" söylemişti.

Bu araştırmanın da yazarı olan Dr. Rose şunları söyledi:

Flamingolar da insanlar gibi bir dizi farklı nedenle sosyal bağlar kuruyor gibi görünüyor ve (bu bağların) çok uzun süreli olması, doğada hayatta kalmak için önemli olduğunu gösteriyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU