Suriye'de rejim kontrolündeki Suveyda kentinde Esad protestosu: "Rusya ve İran dışarı"

Hayat pahalılığı, İran ve Rusya’nın ülkedeki varlığına karşı Suveyda'da toplanan kalabalık Esad’ı protesto etti

Suriye'nin güneyinde Beşar Esad rejiminin kontrolündeki Suveyda kentinde ekonomik kriz ve hayat pahalılığı protesto edildi.

Dürzilerin ağırlıkta yaşadığı bölgede belediye meydanında toplanan yüzlerce kişi, ülkedeki kötü ekonomik koşullar nedeniyle hükümete tepki gösterdi.

Suriye Lirasının dolar karşısında hızla değer kaybetmesi ve alım gücünün azalmasını protesto eden kabalalık, Rusya ve İran'ın ülkedeki varlığına da karşı çıktı.

"Rusya ve İran dışarı"

Göstericiler, "Ruya ve İran dışarı çıksın", "Esad rejimi yıkılsın", "İdlib, ölene kadar seninleyiz" şeklinde slogan attı.

Protesto gösterisini tamamlayan kalabalık, bir süre sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Suriye lirasının düşüşü sürüyor

Suriye'de 1 Ocak 2020'de 1 dolar yaklaşık 900 SL'ye karşılık gelirken, 18 Mayıs'ta 2000, bugün ise 3 bin SL'ye kadar ulaştı.

SL'nin yalnızca son 3 haftada dolar karşısında kaybı yüzde 50'yi, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana dolar karşısındaki değer kaybı ise yüzde 5 bin 900'u buldu.

Suriye Lirası'nın erimesi, piyasada temel tüketim maddeleri başta olmak üzere tüm ürünlere yansıdı. Alım gücü iyice düşen halkın sıkıntıları artarak devam ediyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU