Memur-Sen: Yoksulluk sınırı 7 bin lirayı aştı

Her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre mayısta Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 484, yoksulluk sınırı ise 7 bin 15 lira olarak tespit edildi

Yapılan araştırmaya göre 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 7 bin lirayı geçti / Fotoğraf: AA

Memur-sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre mayıs ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının  7 bin 15 lira olarak tespit edildiği belirtildi.

Yapılan araştırmaya göre mayıs ayında nisana göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,34’lük bir düşüş yaşandı.

Mayıs ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 40,87 artışla çilek, yüzde 27,19 artışla havuç, yüzde 24,15 artışla kivi, yüzde 13,29 artışla elma; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 40,52 azalışla biber, yüzde 36,83 azalışla sarımsak, yüzde 35,47 azalışla kuru soğan, yüzde 34,13 azalışla taze fasulye madde fiyatlarında yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mayısta, nisan ayına göre ulaşım madde fiyatlarında yüzde 1,79’luk bir artış olduğu belirlendi.

Nisan ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 11,56 artışla şehirlerarası otobüs ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi.

Mayıs ayında nisan ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 4,57’lik bir artış yaşandı.

Giyim madde fiyatlarında Nisan ayına göre en göze çarpan değişimler yüzde 12,24 artışla elbise, yüzde 11,15 artışla kadın gömleği, yüzde 10,63 artışla tişört fiyatlarında oldu. 

Salgın sürecinde en çok talep edilen ürünlerin başında temizlik ürünleri geldi.

Bu ürünlerde de yaşanan fahiş artış rakamlara yansıdı.

Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Nisan ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 24,95 artışla misafir kolonyası madde fiyatlarında olduğu tespit edildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU