Nadal, Djokovic ve Federer, George Floyd için "Siyahilerin Hayatları Önemlidir" paylaşımı yaptı

ABD'de Floyd'un bir polis memuru tarafından öldürülmesi sonrası tenisçiler Rafael Nadal, Novak Djokovic ve Rafal Nadal, tepki gösterdi

George Floyd, 25 Mayıs'ta Minneapolis şehrinde bir polis tarafından diziyle ensesine bastırılmak suretiyle nefessiz bırakılarak öldürülmüştü / Fotoğraf: Reuters

Tenisin erkek yıldızları Rafael Nadal, Novak Djokovic ve Roger Federer, sosyal medyada başlayan "Siyahilerin Hayatları Önemlidir" kampanyasına destek verdi.

 

 

ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesine tepki olarak başlatılan ekran karartma kampanyasına katılan Nadal, Djokovic ve Federer de sosyal medyadan siyah bir sayfa paylaşarak, "Siyahilerin Hayatları Önemlidir (Black Lives Matter)" notunu düştü. 

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesine spor camiasından gelen tepkiler her geçen gün artıyor. 

Ulusal ve uluslararası spor camiasının önde gelen kulüp, yönetici ve sporcuları, ABD'de yaşanan ırkçılık olayını hafta boyunca sosyal medyadan attıkları mesajlarla kınamaya devam etti.

 

 

Kadın tenisçilerden Japon Naomi Osaka, ABD'li tenisçiler Serena Williams ve Coco Gauff da sosyal medyadan dün yaptıkları açıklamalarda, Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesine tepki göstermişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU