Liverpoollu futbolcular, George Floyd için Anfield Road'da diz çöktü

Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da forma giyen futbolcular, ABD'de bir polis tarafından öldürülen siyahi George Floyd için Anfield Stadı'nda diz çökerek tepkilerini gösterdi

George Floyd için saha ortasında diz çöken oyuncular arasında Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, James Milner, Gini Wijnaldum ve Jordan Henderson da yer aldı / Fotoğraf: Liverpool Kulübü

Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un futbolcuları, ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesine, Anfield Stadı'nın ortasında diz çökerek tepki gösterdi.

Liverpool Kulübü'nün yanı sıra futbolcular Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Virgil van Dijk, Dejan lovren, James Milner, Joe Gomez, Gini Wijnaldum, Adrian San Miguel, Andrew Lonergan, Fabinho ve Jordan Henderson sosyal medya hesaplarından saha ortasında diz çöktükleri görüntüyü "Birlik kuvvettir" notuyla sosyal medya hesaplarından paylaştı.

 

 

Ulusal ve uluslararası spor camiasının önde gelen kulüp, yönetici ve sporcuları, ABD'de yaşanan ırkçılık olayını hafta boyunca sosyal medyadan attıkları mesajlarla kınadı.

Floyd için Türkiye'den Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin yanı sıra Michael Jordan, Lewis Hamilton, LeBron James, Colin Kaepernick, Earvin Magic Johnson, Golden State Warriors'ın başantrenörü Steve Kerr, Bradley Beal, Stephen Jackson, Kadın tenisinin yükselen yıldızı Coco Gauff ve ABD'li yıldız kadın futbolcu Alex Morgan mesaj yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

ABD'nin Minneapolis eyaletinde dört polis memuru, siyahi bir kişiyi gözaltına alırken yaptığı hareket tepki çekmişti. 

George Floyd isimli kişi, videoda nefes alamıyorum diye bağırırken polisin yerde yatan adamın boğazına bastığı ekrana yansıdı. 

Dolandırıcılık şüphesiyle yakalanan George Floyd, kendisini gözaltına almaya çalışan polisler tarafından nefessiz bırakılarak öldürüldü. Bir süre sonra gelen ilk yardım ekipleri Floyd’a ilk müdahaleyi ambulansta yaptı ancak şüpheli kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Floyd’un ölümüne karışan 4 polisin de görevlerine son verildiğini duyurmuştu.

ABD'de Floyd'un ölümünün ardından çıkan sokak olayları hala devam ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU