ABD'de yumruk atan kadına saldıran polis, görüntüler üzerine görevden alındı

Polisin ülke genelinde patlak veren eylemlerde plastik mermi kullanarak birkaç gazeteciyi de yaraladığı aktarıldı

ABD’de George Floyd’un polisin gözaltısı sırasında öldürülmesinin ardından başlayan protestolar sırasında bir kadının Baltimore’da bir polis yetkilisine iki kez yumruk atması ve sonrasında başka bir polis tarafından yere serilmesini gösteren görüntüler sosyal medyada viral oldu.

New York Post'un aktardığına göre, Cuma gecesi yaşanan olayı gösteren ve Twitter’da paylaşılan görüntülerde yoluna devam etmek isteyen çıplak ayaklı bir kadının polislere bağırdığı, sonrasında bir polisin kadının kolunu kavradığı görülüyor.

Kadının ikinci bir polisin kolunu arkadan yakalamadan önce diğer polisin suratına iki yumruk attığı belirtildi. Kadının yumruk atmasının ardından kolunu tutan polisin karşılık verdiği ve kadını yere serdiği aktarıldı.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videoda kadının yere düştükten sonra başını hafifçe kaldırmadan önce bedeninin hissizleştiğinin görüldüğü ifade edildi.

Baltimore Sun’ın aktardığına göre, Cumartesi açıklama yapan Baltimore Belediye Başkanı Bernard Young, kadına yumruk attığı görülen polisin “görevinden alındığını” söyledi.

Young yaptığı açıklamada, “Kadının birkaç kez yumruk attığı ilk polisin, misilleme yapmayarak dikkate değer bir itidal gösterdiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kadının gözaltına alınması ve polisin kadına karşılık vermemesi gerekiyordu. Adalet sistemimiz ‘göze göz’ anlayışını kapsamıyor.

Baltimore, George Floyd’un gözaltında hayatını kaybetmesinin ardından patlak veren pek çok ABD kentinden biri olduğu ifade edildi. 

 

Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU