Danimarka ekibi Aarhus, Zoom üzerinden sanal tribün yaparak dünyada bir ilke imza attı

Bu hafta yeniden başlayan Danimarka Süper Ligi'nde Aarhus Kulübü, boş stadyumu seyircisiz bırakmadı ve Zoom üzerinden taraftarları stadyuma bağladı. Daha önce birçok takım, seyircisiz maçlarda tribünleri karton taraftarlarla donatmıştı

Aarhus Kulübü, online bağlantı ile 10 bin taraftarı tribünlere bağlayabilecek / Fotoğraf: @AGFFodbold

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında ertelenen ve dün akşam yeniden başlayan Danimarka Süper Ligi'nde AGF Aarhus Kulübü, yeni dijital futbol deneyimi sayesinde futbolcular ile taraftarları daha önce hiç olmadığı bir şekilde bir araya getirerek dünya tarihinde bir ilke imza attı.

 

 

Aarhus, teknolojiyi de kullanarak tribünlere yerleştirdiği dev ekranlara online bağlantı sağlayan biletli seyircilerin görüntülerini yansıtarak, taraftarların maça ve futbolcuya yakınlığı da sağlanmış oldu.

 

AGFFodbold3.jpg
Fotoğraf: @AGFFodbold

 

Zoom programı üzerinden stadyumdaki dev ekranlara yansıtılan ve canlı yayına katılan taraftarlar bir yandan da evlerinden takımlarının maçını takip etti.

 

AGFFodbold2.jpg
Fotoğraf: @AGFFodbold​​​​​​

 

Böylece evlerinden stadyuma bağlanan taraftarların desteği takımın arkasında olurken, sosyal mesafe kuralları korundu. 

 

AGFFodbold1.jpg
Fotoğraf: @AGFFodbold​​​​​​

 

Liglere verilen aranın ardından ligdeki oynanan ilk karşılaşmada Aarhus, Randers ile 1-1 berabere kaldı.

Almanya'da ve Belarus'ta kartondan taraftarlar tribünde yer almıştı

Kovid-19 nedeniyle birçok ülke futbol ligleri durdurulurken, maçlara ara vermeyen Belarus'ta Dynamo Minsk ekibi, ilk kez karton taraftar uygulamasına geçen ülke oldu.

Belarus'taki Dynamo Brest Kulübü, online sattığı biletlerden alan taraftarların fotoğraflarını tribünlere yerleştirdiği cansız mankenlerin üzerine asmıştı.

 

 

16 Mayıs'ta yeniden başlayan Bundesliga'da ise Borussia Mönchengladbach, sahasında ağırladığı Bayer Leverkusen maçında tribünlere 13 bin karton taraftar yerleştirdi.

 

 

Türkiye'de de Galatasaray Kulübü, 12 Haziran'da başlayacak ligler öncesi taraftarlarına yönelik benzer bir kampanya başlattı.

"Sensiz Olmaz Galatasaray" ismiyle başlatılan kampanyaya, taraftarların baskılı fotoğrafları son 3 iç saha maçında Türk Telekom Stadı'nın tribünlerine konulacağını duyurdu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU