Karar Gazetesi'nden reklamlı Davutoğlu yazısı

Gazetenin Instagram hesabında, Davutoğlu hakkındaki eleştirilere yanıt içeren bir köşe yazısı reklam verilerek paylaşıldı. Yazı 11 gün öncesine aitti

Ahmet Davutoğlu (Fotoğraf: AA)

Karar Gazetesi Instagram'da gazetenin yazarlarından Hakan Albayrak'ın 11 gün önce kaleme alığı bir yazıyı, sponsorlu yani reklam vererek paylaştı.

Yazının başlığı “Davutoğlu hakkındaki şehir efsaneleri” idi.

Reklamlı içerikte, son aylarda yeni parti haberleriyle gündemde olan Davutoğlu'nun bir fotoğrafı kullanıldı ve “Kulaktan kulağa yayıldılar. Ama bakın işin aslı neymiş?” yazısına yer verildi.

 

 

Albayrak’ın bu yazısı 25 Şubat’ta yayınlanmıştı. 

Söz konusu köşe yazısında, Davutoğlu’nun dışişleri bakanlığı ve başbakanlık yaptığı süreçte Türkiye’nin dış politikasına getirilen eleştiriler hatırlatılıyor ve bunların haksız olduğu tezi savunuluyor.

Yazının bir bölümü şu şekilde:

Davutoğlu, Suriye’deki Esed rejimiyle köprülerin atıldığı günlerde “Yakında Emevi Camii’nde namaz kılacağız” demiş!...

Hayır; “Emevi Camii’nde namaz”, Davutoğlu’nun değil Erdoğan’ın bir konuşmasında geçmişti. 5 Eylül 2012 tarihli o konuşmanın ilgili bölümü şöyle: “İnşallah biz en kısa zamanda Şam’a gidecek, oradaki kardeşlerimizle muhabbetle kucaklaşacağız. O gün de yakın. İnşallah

Selahaddin Eyyubi’nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camii’nde namazımızı da kılacağız.”

Yeri gelmişken belirtmek isterim ki, Erdoğan’ı o zamanki bu beklentisinden / temennisinden / ümidinden ötürü ayıplamayı ayıp sayarım.

***

Davutoğlu başbakanken Avrupa’nın -bahusus Almanya’nın- dümen suyunda gitmiş!...

Bu saçma sapan şehir efsanesine inananlara, BBC2’nin Avrupa’daki mülteci kriziyle ilgili “10 Years of Turmoil” (Çalkantıyla Geçen 10 Sene) belgeselini izlemelerini tavsiye ederim. Davutoğlu’nun Almanya Başbakanı Merkel ve Hollanda Başbakanı Rutte ile -AB Konseyi

Başkanı Tusk’un haberi olmadan- düzenlediği, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin Brüksel’deki AB Daimi Temsilciliğinde düzenlediği özel bir toplantıda onlara “neredeyse bütün taleplerini kabul ettirdiği” -ve iki hafta sonra o mutabakat çerçevesinde Türkiye ile AB arasında anlaşma imzalandığı- anlatılıyor bu belgeselde. Hadi bakalım; kim kimin dümen suyunda gitmiş?

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU