Takipçi sayısı 5 milyonu geçen Sağlık Bakanı Koca'yı, DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus da takibe aldı

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Ghebreyesus, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı sosyal medyada takibe aldı. Bakan Koca’nın takipçi sayısı 5 milyonu geçti

Takipçi sayısı 5 milyon 100 bini geçen Sağlık Bakanı Kocayı DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus’ta takibe aldı / Fotoğraf: Reuters

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı Twitter'da takibe aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ghebreyesus, Koca'nın "DSÖ Genel Direktörü Sn. Dr. Tedros başkanlığında yapılan haftalık bilgilendirme toplantısında, Kovid-19'la mücadelemizin sonuçlarını sunduk. Salgına yaklaşım stratejimizi, elde ettiğimiz başarıları ve tecrübelerimizi katılımcı ülkelerle paylaştık. Türkiye'nin sunumu ilgi gördü" paylaşımını da retweet etti.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus'un Twitter hesabında Türkçe paylaşıma yer vermesi dikkati çekti.

 

Ekran Alıntısı.PNG
Fotoğraf: Twitter / @DrTedros

 

Siyasetçiler arasında yedinci sıraya geçti

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs (Kovid-19) salgını gündemiyle birlikte Türkiye’de Twitter’da en çok takip edilenlerden biri oldu. 

10 Mart 2020 tarihinde ilk vaka görüldüğünde takipçi sayısı 391 bin iken bugün itibariyle 5 milyon 100 bini geçmiş durumda.

Bakan Koca kabinede en çok takipçiye sahip bakan arasında yer alıyor. Koca koronavirüs günlerinde yaptığı paylaşımlarla Türkiye’deki siyasetçiler arasında yedinci oldu.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca siyasetçiler arasında yedinci sıraya geçti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca siyasetçiler arasında yedinci sıraya geçti / Fotoğraf: medyascope

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 milyon 800 bin takipçisiyle birinci sıradayken, onu sırasıyla 8 milyon 500 bin ile Abdullah Gül, 6 milyon 900 bin ile Kemal Kılıçdaroğlu, 5 milyon 800 bin ile Ahmet Davutoğlu, 5 milyon 300 bin ile Muharrem İnce,  5 milyon 200 bin ile Devlet Bahçeli ve 5 milyon 100 bin ile Fahrettin Koca takip ediyor.

 

Independent  Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU