ABD’li bilim insanları ve milyarderlerin kurduğu gizli grup açığa çıktı: Kovid-19 Manhattan Projesi

Grupta birkaç kimyasal biyolog, bir immünobiyolog, bir nörobiyolog, bir kronobiyolog, bir onkolog, bir gastroenterolog, bir epidemiyolog ve bir de nükleer bilimci yer alıyor

(Pixabay)

ABD’nin önde gelen bilim insanı ve milyarderlerinin Kovid-19’la savaşmak için bir araya geldiği ve hazırladıkları planı Beyaz Saray’a ulaştırmak için bir arka kapı bulduğu bildirildi.

Gruba Boston’da gözlerden uzak yaşayan 33 yaşındaki pratisyen ve girişimci Thomas Cahill’in liderlik ettiği kaydedildi. Buna göre Cahill’in Kovid-19 savaşında yönetimin kararlarını etkileyebilecek bağlantıları bulunuyor.

Grubun çalışmaları, “Kovid-19 Manhattan Projesi” diye niteleniyor. Bu niteleme, II. Dünya Savaşı’nda ABD, Kanada ve İngiltere tarafından başlatılan nükleer silah üretme çalışmalarına referans niteliğinde.

Kendilerini “Kovid-19’u durduracak bilim insanları” diye adlandıran grupta birkaç kimyasal biyolog, bir immünobiyolog, bir nörobiyolog, bir kronobiyolog, bir onkolog, bir gastroenterolog, bir epidemiyolog ve bir de nükleer bilimci yer alıyor.

Boston merkezli yaşam bilimleri girişim şirketi Newpath Partners'ın yönetici ortağı Cahill’in kurduğu grupta, Brandeis Üniversitesi'nden nörobilimci ve biyoloji profesörü Nobel Ödüllü Michael Rosbash ve Harvard’dan kimya profesörü Stuart Schreiber de bulunuyor.

Fox News’in aktardığına göre Cahill’in Peter Thiel ve Michael Milken gibi milyarderlerle bağlantıları, koronavirüs savaşının merkezindeki yetkililere ulaşma imkanı sunuyor.

Buna göre grup şimdi koronavirüs araştırmaları için “amaca yönelik inceleme kurulu” olarak çalışıyor ve araştırmaları politika yapıcılara ulaşmadan önce elemeden geçiriyor. Grubun geçen ay boyunca, Başkan Yardımcısı ve koronavirüs görev gücünün başındaki Mike Pence'in uzun erimli danışmanlarından Nick Ayers’e sık sık tavsiye verdiği bildirildi.

Trump yönetimiyle ilaç şirketleri için arabulucuk yaptığı bildirilen grup, pandemiyle mücadele planlarını da yazdıkları bir makalede anlattı. Wall Street Journal’ın ulaştığı Mart ve Nisan 2020 tarihli planda, mümkün olan en kısa sürede güvenli ve etkili Kovid-19 terapötikleri ve aşıları üretmek için 4 aşamalı bir takvim yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öneriler arasında virüse karşı mücadelede “bir mevzi” oluşturmak için mevcut ilaçların kullanıldığı bir ilk tedavi dalgası yer alıyor. İkinci aşamada ise koronavirüsü nötralize etmek için özel olarak geliştirilen bir antikor ilacı dalgası bulunuyor.

Virüse karşı uzun süreli zafer kazanmak için üçüncü aşamada da bir aşı dalgası öneriliyor. Grup bunun, Kovid-19'a karşı mevsimsel veya birden fazla yılı kapsayan bağışıklık sağlayacağını söylüyor. Planın yazarları ayrıca, işletmelerin ve okulların yeniden açılmasının, yeni salgın riskini en aza indirmek için virüs testi ve koruyucu ekipman kullanımıyla birlikte hayata geçirilmesi gerektiğini söylüyor.

Grup ilk tedavi dalgasının Nisan-Mayıs 2020 arasında, antikor ilaçlarının uygulanacağı ikinci dalganın Haziran-Temmuz arasında gerçekleşmesi gerektiğini öngörüyor.

Aşıları içeren üçüncü dalganın Mart 2021’le birlikte test edilmesi gerektiğini söyleyen grup, işletmelerin ve okulların yeniden açılmasının da Mayıs’tan Haziran 2020'ye kadar önlemlerle birlikte hayata geçirilebileceğini söylüyor.

Independent Türkçe, Wall Street Journal, Fox News

DAHA FAZLA HABER OKU